7.8 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Miracoco

Špancirfest je počeo, a mi imamo dobitnike koji će iskusiti čarobni zračni svijet
Š

Više od 400 različitih sadržaja, koncerata, performansa, kreativnih radionica, predstava, uličnih nastupa i izložbi uz bogatu gastronomsku te prodajno izložbenu ponudu predstavit će se na svih 35 hektara povijesne jezgre Varaždina.

Ne propustite

Nije boja, nije zrak, nisu vanzemaljci već sve to u jednome – to je Miracoco; velebno, čarobno zračno zdanje iz bogate kolekcije Architects of Air – Luminaira, atrakcija koja će vas teleportirati u neki drugi svijet.

Omiljeni i najveći hrvatski ulični festival, koji je svake godine sve bogatiji, raznolikiji i bolji, počeo je danas, a traje sve do 27. kolovoza.

Više od 400 različitih sadržaja, koncerata, performansa, kreativnih radionica, predstava, uličnih nastupa i izložbi uz bogatu gastronomsku te prodajno izložbenu ponudu predstavit će se na svih 35 hektara povijesne jezgre Varaždina. Doslovno cijela pješačka zona grada, njegove ulice, trgovi, parkovi i perivoji pretvorit će se u veliku pozornicu na otvorenome, a pojedini dijelovi programa će se sadržajno i terminski nadopunjavati, kako bi posjetitelji mogli sudjelovati u što većem broju sadržaja.

Architects of Air // Foto: varazdinski.rtl.hr

Luminaria su monumentalna, zračna zdanja, pravi mali gradovi, osmišljena da kreiraju inspirativna, smirujuća i nesvakidašnja iskustva istraživanja svjetla, prostora i boja uz poseban doživljaj izmijenjenih, filtriranih i naglašenih senzoričkih podražaja. Kreativni genij iza ovog projekta je Alan Parkinson, osnivač i dizajner Architects of Air, koji je razvivši posebnu tehnologiju, početkom devedesetih krenuo u kreiranje, proizvodnju te postavu ovih neobičnih instalacija. Kao pioniri u svom području, Architects of Air su od 1992. do danas posjetili desetine gradova u 41 zemlji na 5 kontinenata, a kroz čarobne zračne gradove prošlo je više od 3 milijuna posjetitelja. Sada će priliku da se pridruže tom broju dobiti i posjetitelji Špancirfesta.

Špancirfest će na Kapucinskom trgu ugostiti  jednu od vizualno najatraktivnijih instalacija iz bogate kolekcije Architects of Air, nazvanu Miracoco. Miracoco je geometrijski osmišljen kao svojevrsni labirint s 12 manjih oko jedne velike središnje kupole, ukupne površine više od 1.000 četvornih metara, a na Kapucinskom trgu će biti postavljen i za posjetitelje otvoren od 19. do 26. kolovoza.

Za vas smo pripremili tri ulaznice, a sretni dobitnici su:
Maja Pintar Lukić
Zdenka Čakija
Helena Šostarić

Dobitnici svoje ulaznice mogu pokupiti u uredu Turističke zajednice.

Architects of Air // Foto: varazdinski.rtl.hr

Za uranjanje u svijet Luminarije naplaćivat će se ulaznice po cijeni od 15 kn po osobi pri čemu djeca do 14 godina, u pratnji odraslih, imaju besplatan ulaz. Instalacije, iako velike, imaju ograničeni kapacitet u jedinici vremena, tako da Miracoco u istom trenu može primiti 80-tak ljudi koji njegove tajne, u prosjeku, istražuju otprilike pola sata. Miracoco će se kontinuirano puniti, kako pojedini posjetitelji budu izlazili, što će omogućiti da u svijet Luminarije uđe veliki broj ljudi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Đurđevo

FOTO/VIDEO Ljubitelji dobre kapljice imaju u čemu uživati, izložba vina dobro zagrijala Đurđevčane i goste

Vikend u Đurđevcu pun je događanja, a sve je to dio proslave Dana grada. Tako se danas održala i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×