blagdani pred vratima

Sprema se bogati Advent u Križevcima, a znamo i tko će svirati na dočeku Nove godine!

Na Sajmu se mogu razgledati i kupiti božićni proizvodi, nakit za bor, rukotvorine, dizajnirani suveniri i pokloni, autohtona domaća jela i pića

18:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Građane Križevaca i posjetitelje ove godine očekuje bogat program Adventa u Križevcima koji će se održati na Trgu J. J. Strossmayera, od 2. prosinca do 8. siječnja 2023. godine.

Posjetitelji će, tako, moći provoditi zimske dane i večeri uz brojna prigodna događanja, koncerte, jelo i piće, glazbu, klizanje i ostale blagdanske radosti.

U sklopu Adventa, svake godine odvija se i Božićni sajam na kojem se mogu razgledati i kupiti božićni proizvodi, nakit za bor, rukotvorine, dizajnirani suveniri i pokloni, autohtona domaća jela i pića.

Osim tradicionalnog ukrašavanja grada božićnim dekoracijama i izrade velikog adventskog vijenca te paljenja adventskih svijeća, glavna će atrakcija biti klizalište u centru grada kojim se otvara sezona klizanja, 2. prosinca, a bit će otvoreno sve do 8. siječnja. Križevčani će tako uživati na ledu i svježem zraku, a sve u božićnom ugođaju.

Sprema se i veliki doček Nove godine u centru grada, a zabavljat ćemo se uz poznati križevački tamburaški sastav Zlatni vez.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Otvoren je i javni poziv za zakup drvenih kućica za ugostitelje, a otvoren je do sutra u 12 sati. Predmet javnog natječaja je zakup šest drvenih kućica postavljenih na 3 lokacije.

Iznajmljivači su dužni koristiti ekološki prihvatljivu, višekratnu perivu ambalažu, a za konzumaciju hrane dozvoljeno je koristiti jednokratnu reciklabilnu papirnatu ili drvenu ambalažu.

Ujedno, kako stoji u natječaju, ove godine ništa od grijanja jer zbog preporuka na razini Europske unije o smanjenju potrošnje energenata, korištenje vanjskih grijalica terase nije dozvoljeno.

Odluku o prihvaćanju prijave donosi Organizacijski odbor Adventa u Križevcima po kriteriju najbrže prijave, a bit će objavljena na službenim stranicama Turističke zajednice grada Križevaca. Sudjelovanje na sajmu za sve sudionike je besplatno.

Osim ugostiteljskog dijela, može se prijaviti i na javni poziv za izlaganje, prezentaciju i prodaju proizvoda na Božićnom sajmu koji će se održati  2., 3. i 4. prosinca 2022. godine na Trgu Antuna Nemčića u Križevcima od 9 do 18 sati. Rok prijava je do 28. studenog u 15 sati.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW