4.3 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Sporazum oko Piškornice donosi Komunalcu 18.845.608 kuna, a građanima nižu cijenu odvoza otpada
S

Ne propustite

Za četvrtak u 13 sati predsjednik Zoran Gošek sazvao je 20. sjednicu Gradskog vijeća Koprivnice. Najvažnija točka bit će donošenje Zaključka o prihvaćanju Sporazuma između Grada Koprivnice, Komunalca, Općine Koprivnički Ivanec, Piškornice d.o.o. i Piškornice – sanacijsko odlagalište j.d.o.o.

Vijećnici su dobili materijale za sjednicu, među kojima je i tekst sporazuma.

”Komunalac i Grad Koprivnica su tijekom višemjesečnih pregovora s Općinom Koprivnički Ivanec te s društvom Piškornica d.o.o., koje je u međuvremenu postalo vlasnik zemljišta upisanog na kčbr. 3082/60 k.o. Koprivnički Ivanec, uspio postići sporazum kojim će ostvariti povrat ulaganja obavljenih u Odlagalište otpada tijekom proteklih godina, a čime bi se postiglo da građani i poslovni subjekti Grada Koprivnice plaćaju nižu cijenu odlaganja otpada u narednim godinama”, stoji u obrazloženju gradonačelnice Vesne Želježnjak.

Najzanimljiviji je podatak da će Piškornica – sanacijsko odlagalište u ime naknade za imovinu Komunalca isplatiti ukupno 18.845.608 kuna, uvećano za porez na dodanu vrijednost, za ulaganje Komunalca u sanaciju odlagališta otpada.

No, taj novac Komunalac neće dobiti u gotovini, nego će u protuvrijednosti moći odlagati otpad na Piškornici u određenom vremenskom razdoblju. Utvđena je i kamata od 4 % godišnje na neotplaćeni dio glavnice.

KOMPLETAN TEKST SPORAZUMA

Sporazumom je predviđeno i povlačenje svih tužbi, žalbi, prijedloga za reviziju kojima će se prekinuti svi sudski i upravni postupci između Grada Koprivnice, Komunalca, Općine Koprivnički Ivanec i društva Piškornica d.o.o. vezanih uz nekretninu na čkbr. 3082/60 k.o. Koprivnički Ivanec te dozvole za gospodarenje otpadom.

Vijećnici će također odlučivati o prihvaćanju Plana održive urbane mobilnosti Grada Koprivnice (SUMP), kao i o ostvarivanju prava na (su)financiranje udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava za učenike osvnovnih škola na gradskom području.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×