TURNEJA RADOSTI

Sportske igre mladih dolaze u Golu, zavladat će sportski duh, smijeh i radost

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti načelnik Općina Gola Stjepan Milinković i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih.

13:20h
0
Foto: Jurica Karan

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se na u četvrtak s početkom u 10 sati u Nogometnom klubu Fugaplast.

Golom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje. Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti načelnik Općina Gola Stjepan Milinković i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu
programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Gole koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Pobjednici finalnih turnira sudjelovat će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage s djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu. Osim sportskog dijela natjecanja bit će mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.  Jednako tako, okupljene čeka okrijepa u Coca-Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske te HPB i Hrvatska pošta korneri.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u deset sportova: Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine
srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara upravo su njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.