Prva etapa utrke

SPORTSKI SPEKTAKL U Podravinu dolazi Tour of Croatia, zatvara se promet, a biciklisti će čak dva puta prolaziti kroz grad

14:50h
0
Foto: Matija Gudlin

Kroz Podravinu ponovno će proći biciklistička elita u uzbudljivom četvrtom izdanju utrke Tour of Croatia.

Već za tjedan dana, 17. travnja, biciklisti će se u Osijeku otisnuti na prvu etapu dugu 232 kilometra, a ona će završiti u Koprivnici na Zrinskom trgu.

Policijska uprava Koprivničko-križevačka pripremila je sve potrebne mjere osiguranja koje će nastupiti kada biciklisti dođu na njihovo područje. Procjenjuje se da će se to dogoditi između 15 i 15.30 sati, a kraj prve etape bit će na Zrinskom trgu između 17 i 17.30. Moguće je da će se ta vremena i mijenjati, naime, biciklisti prvi puta prolaze preko Papuka te je teško procijeniti kolika će im tamo biti prosječna brzina.

Etapa kroz Podravinu // Foto: Google Maps

U odnosu na prošlu godinu dogodile su se i promjene. Jedna od njih je da utrka neće prolaziti središtem Đurđevca, već će ga zaobići i proći kroz njega Državnom cestom 2, odnosno Ulicom grada Vukovara u Đurđevcu. Također, biciklisti neće voziti do Ludbrega kao prošle godine, ali će zato napraviti dva kruga oko Koprivnice.

Za vrijeme prolaska kroz područje ove policijske uprave natjecatelji će se kretati državnom cestom broj 2, na relaciji Kloštar Podravski – Đurđevac – Virje – Novigrad Podravski – Koprivnica.

U Koprivnici natjecatelji će prolaziti slijedećim ulicama i trgovima:

Zaobilazna cesta – Križevačka cesta – Zagrebačka ulica – Ulica Ante Starčevića – Florijanski trg – Zrinski trg – Trg bana Josipa Jelačića – Trg dr. Tomislava Bardeka – Ulica braće Radića – Bjelovarska cesta.

Kako je za potrebe utrke potrebno da na kolniku prometnice nema drugih sudionika u prometu osim natjecatelja i njihovih vozila iz pratnje, za vrijeme trajanja same utrke i neposredno prije dolaska natjecatelja na područje Policijske uprave, trasa utrke će se zatvoriti za sav promet.

Dio etape kroz Koprivnicu // Foto: Google Maps

Policija je izdala nekoliko upozorenja i uputa kako bi upozorili građane na moguće opasnosti.

– Pozivamo sve vozače da postupaju sukladno uputama odnosno znakovima policijskih službenika i redara koji će na pojedinim lokacija vršiti zatvaranje prometa na trasi kretanja natjecatelja odnosno uoči dolaska natjecatelja neće dozvoliti uključivanje vozila na trasu biciklističke utrke.

Apeliramo na vlasnike teretnih vozila odnosno na prijevoznike, da svoja vozila u vrijeme održavanja utrke preusmjere na ostale prometne pravce jer će se ista privremeno isključivati iz prometa.

Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na njih ne bi naletjeli natjecatelji.

Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika, te uputama redara utrke – poručuju iz Policijske uprave.