12.6 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
osnovna škola "đuro ester"

Spremaju se novi radovi kod treće osnovne, Prelogović: Mijenjamo sve ispod zemlje, jer nam je voda ulazila u podrum, a okoliš će biti još zeleniji i s novim sadržajima
S

Radovi su vrijedni 280 tisuća kuna, trebali bi početi u listopadu, a završiti u studenom. Za vrijeme trajanja radova ulazit će se u školu sa stražnje strane.

Ne propustite

Polaznici Osnovne škole “Đuro Ester” nedavno su dobili novu sportsku dvoranu i novo vanjsko košarkaško igralište, uređen je i parking ispred same dvorane, no radovi na školi, točnije njezinoj okolici ne staju. Naime, u izmjenama i dopunama plana nabave za 2021. godinu, koje su potpisane s 1. rujna od strane gradonačelnika Mišela Jakšića, vidljivo je da se sprema uređenje okoliša s južne strane škole, vrijedno 280 tisuća kuna.

Preciznije rečeno, radovi će se odvijati s prednje strane škole, a više o njima rekla nam je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Ana Mlinarić.

– Predviđeno je uređenje pješačkih površina, na potezu od postojećeg parkirališta na
zapadu (kod vrtića), do postojeće pješačke staze na istoku (između osnovne i srednje škole). Radovima je predviđena i dogradnja postojećeg sustava odvodnje oborinskih voda, na način da se ista kontrolirano prikuplja i odvodi u interni sustav oborinske odvodnje – pojasnila nam je, dodavši da su isti radovi sa stražnje, odnosno sjeverne strane škole, već odrađeni.

Radovi bi trebali početi u listopadu, a u školi će se ulaziti sa stražnje strane

Također, ispred škole formirat će se višenamjenske pješačke površine, međusobno povezane stazama, a koje će se, kako nam je napomenula Mlinarić, moći koristiti i za izvan učioničku nastavu te održavanje prigodnih manifestacija i programa. Bit će tu i zasebna površina za parkiranje bicikala, a područje će se opremiti i tipskim betonskim klupama.

Ispred škole postavit će se nove tipske ploče, klupe i ostali sadržaj // Foto: Vedran Tkalec

– U tijeku je postupak jednostavne nabave za izvođenje radova uređenja okoliša i vjerujemo da će isti početi već u listopadu. Planirani rok za završetak radova je kraj studenog 2021., s time da treba napomenuti da je nabava klupa i urbane opreme predviđena nakon završetka radova na uređenju okoliša – naglasila je Mlinarić.

Drugim riječima, radovi oko škole samo što nisu počeli, a kada se zabace prve lopate uslijedit će i promjene za učenike, odnosno zaposlenike. Naime, svi oni u to će vrijeme u školu ulaziti sa stražnje, sjeverne strane. Isto vrijedi i za školsku ravnateljicu Sanju Prelogović, koja nam je otkrila da su radovi neophodni kako bi se zaštitio podrum škole.

Kanalizacija i odvodnja u lošem su stanju

– Teren nam s prednje strane pada prema školi i kada pada kiša voda nam se skuplja i odlazi prema podrumu. Kanalizacija i odvodnja u lošem su nam stanju i to ćemo sad napokon riješiti. Sličan problem imali smo i sa stražnje strane škole, to smo riješili i vidimo da nam voda više ne prodire prema podrumu. Ukratko, mijenjat ćemo sve ispod zemlje, a gore ćemo, uz male preinake zadržati trenutni izgled – pojasnila nam je ravnateljica.

Uz parking za automobile će se napraviti i onaj za bicikle // Foto: Vedran Tkalec

Kaže kako se sadašnji mali parking uz ogradu vrtića neće dirati, a uz njega će se napraviti onaj za bicikle. Neće se dirati ni statua Branka Jambrešića Zrike, općenito neće se dirati ni park, odnosno ništa se neće rušiti.

– Stavit će se novi tlakavci i dodati neki sadržaji poput klupa. Mene osobno veseli da ćemo dobiti dodatni sadržaj u zelenilu u kojem ćemo moći održavati neke priredbe, druženja pa čak i nastavu. Iako se trenutni izgled neće previše mijenati, sve će biti ljepše, novije, još zelenije i s više sadržaja, ne samo za učenike već i djecu koja žive u okolnim zgradama. Bit će to jedna lijepa priča kojoj se jako veselimo, jer ćemo tada u kompeltu srediti i prednji i stražni izgled zgrade – istaknula je.

Treća osnovna jedina bez toplinske izolacije

Ipak, nakon što se uredi okoliš radovi još neće biti kompletno gotovi, jer je treća osnovna jedina bez toplinske izloacije u Koprivnici. To pitanje prvo je riješeno na drugoj osnovnoj (Braće Radić), nedavno i na prvoj (A. N. Gostovinski), a u budućnosti je predviđeno i za Đuro Ester.

Ravnateljica Sanja Prelogović // Foto: Sanjin Bojić

– Tako je. To je obnova koju još čekamo i nakon koje će naša škola biti kompletno sređena. Kada će to doći na red ne znam, ali vjerujem uskoro. Kao što vidite, imamo dobre odnose s Gradom i sigurna sam da razmišljaju i o tom projektu – zaključila je Prelogović.

 

 

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×