19.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Presuda

SRAMOTNO Autobusu koji prevozi djecu otpala dva kotača, a tek tada su otkrili katastrofalno stanje u kojemu je cijelo vrijeme bio
S

U obrani su pokušali dokazati da su svi propusti odgovornost vozača autobusa, no sud to nije prihvatio.

Ne propustite

Prijevozna tvrtka Čazmatrans kažnjena je na Općinskom sudu u Koprivnici zbog slučaja koji se dogodio prošle godine.

Naime, 15. ožujka 2019. godine na Varaždinskoj cesti u Koprivnici na autobusu koji prevozi djecu su usred vožnje otpala dva kotača i otkotrljala se u Renault Clio koji je vozio cestom.

– Uslijed tehničke neispravnosti vozila (neispravni i nepričvršćeni vijci za pričvršćivanje na glavinu) došlo je do odvajanja (otpadanja) oba kotača s lijeve strane stražnje osovine, kotrljanja istih po kolniku i naleta kotača na prednji desni bočni dio osobnog automobila marke Renault Clio – stoji u presudi.

Nakon nesreće, u kojoj je nastala samo materijalna šteta na Renaultu, autobus je upućen na izvanredni tehnički pregled, a tek tamo je postalo jasno u koliko je lošem stanju.

Dakle, navodi se da je unutrašnjost autobusa bila prljava i oštećena, autobus nije imao osnovni pribor za interventno čišćenje vozila, vanjske površine su bile oštećene korozijom, mehanizam za uvlačenje sigurnosnih pojaseva bio je neispravan, a u autobusu nije bilo ni vatrogasnog aparata ni kutije za prvu pomoć.

U obrani su pokušali dokazati da su svi propusti odgovornost vozača autobusa, no sud to nije prihvatio.

Prvookrivljeni Čazmatrans i drugookrivljena J.G. kažnjeni su, i to tako da je tvrtka dobila ukupno 12.000 kuna kazne, a J.G. 6000 kuna, od čega mogu platiti i dvije trećine kazni ako to učine unutar dva mjeseca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nema više gledanja

Netflix uskoro više neće raditi na ovim modelima televizora, provjerite je li vaš na popisu

Počevši od 24. srpnja 2024., Netflix će prestati nuditi podršku za svoju primjenu na više od 10 modela televizora. Drugim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×