Presuda

SRAMOTNO Autobusu koji prevozi djecu otpala dva kotača, a tek tada su otkrili katastrofalno stanje u kojemu je cijelo vrijeme bio

U obrani su pokušali dokazati da su svi propusti odgovornost vozača autobusa, no sud to nije prihvatio.

10:38h
0
Ilustracija (nema veze s događajem u tekstu) // Foto: Matija Gudlin

Prijevozna tvrtka Čazmatrans kažnjena je na Općinskom sudu u Koprivnici zbog slučaja koji se dogodio prošle godine.

Naime, 15. ožujka 2019. godine na Varaždinskoj cesti u Koprivnici na autobusu koji prevozi djecu su usred vožnje otpala dva kotača i otkotrljala se u Renault Clio koji je vozio cestom.

– Uslijed tehničke neispravnosti vozila (neispravni i nepričvršćeni vijci za pričvršćivanje na glavinu) došlo je do odvajanja (otpadanja) oba kotača s lijeve strane stražnje osovine, kotrljanja istih po kolniku i naleta kotača na prednji desni bočni dio osobnog automobila marke Renault Clio – stoji u presudi.

Nakon nesreće, u kojoj je nastala samo materijalna šteta na Renaultu, autobus je upućen na izvanredni tehnički pregled, a tek tamo je postalo jasno u koliko je lošem stanju.

Dakle, navodi se da je unutrašnjost autobusa bila prljava i oštećena, autobus nije imao osnovni pribor za interventno čišćenje vozila, vanjske površine su bile oštećene korozijom, mehanizam za uvlačenje sigurnosnih pojaseva bio je neispravan, a u autobusu nije bilo ni vatrogasnog aparata ni kutije za prvu pomoć.

U obrani su pokušali dokazati da su svi propusti odgovornost vozača autobusa, no sud to nije prihvatio.

Prvookrivljeni Čazmatrans i drugookrivljena J.G. kažnjeni su, i to tako da je tvrtka dobila ukupno 12.000 kuna kazne, a J.G. 6000 kuna, od čega mogu platiti i dvije trećine kazni ako to učine unutar dva mjeseca.

čitam...
Loading...