10.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Srednja škola ostala bez Školskog odbora: ostavke podnijelo 5 od 9 članova
S

Ne propustite

Srednja škola Koprivnica ostala je bez školskog odbora. Razlog tomu su ostavke 5 članova od 9 koliko ih ima u upravnom tijelu ove škole koja je  postala poznata po zapošljavanju županijske vijećnice Helge Jug.

Ostavke su podnijeli predstavnici državne uprave Tihomir Kvakarić i Dubravka Kardaš zbog velikog obima obveza na radnom mjestu i osobnih razloga, potom predstavnici osnivača Hrvoje Petrić koji je na stipendiji u SAD-u i Ksenija Krušelj bez obrazloženja, te predstavnica zaposlenika profesorica francuskog jezika Mia Godek, iz osobnih razloga.

Koprivničko-križevačka županija kao osnivač škole predložit će Uredu državne uprave da postavi u školi tročlano povjerenstvo koje preuzima ulogu Školskog odbora. Zakon kaže da je rok za pokretanje postupka za izbor novog školskog odbora 2 mjeseca, ali je za očekivati da će – prema dosadašnjim iskustvima sudeći, za imenovanje novog trebati i više vremena.

 

Je li stvarni razlog ostavkama odgovornost imenovanja novog administrativnog radnika, za kojega je natječaj otvoren do nedjelje, samo je jedna od mogućih pretpostavki. Naime, za radno mjesto na kojemu je nakratko radila vijećnica Helga Jug i zbog pritiska radne sredine i javnosti dala otkaz, već je sada pristiglo više od 50 prijava.

tekst: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

giveaway

Znamo čiji će mališani uživati na velikom i kino napuhancu EvaTeo zone zabave

Oduševljenje i zabava su naša specijalnost, a EvaTeo zona zabave je vaša nova destinacija u Koprivnici za sve vrste...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×