21.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Treće izdanje

Srednjovjekovni božićni sajam i ove godine donosi blagdansku priču i jedinstveni ugođaj bez lampica, Djeda Mraza, orašara i plastike
S

Sajam će biti smješten u parku ispred koprivničkog Muzeja, a održavat će se svaki vikend od 9. do 26. prosinca

Ne propustite

Srednjovjekovni božićni sajam i ove će godine u Koprivnici pružiti jedinstveni doživljaj razdoblja blagdana.

U tijeku su pripreme za početak trećeg izdanja ovog sajma, kako kažu iz Turističke zajednica grada Koprivnice, jedinstvenog u Hrvatskoj.

– Svaki manji ili veći grad u Hrvatskoj trudi se u ovom posebnom dijelu godine svoje trgove uljepšati božićnim sajmovima, no samo u Koprivnici doživjet ćete drugačiju božićnu priču – onu drevnu i zaboravljenu, bez mnoštva svjetlucavih lampica, bez Djeda Mraza, bez plastike, bez orašara, ali sa orasima, lješnjacima, jabukama, svijećama, fenjerima, bakljama, pećima na drva, srednjovjekovnim obrtnicima i putujućim trgovcima kakve ne možete nigdje susresti, srednjovjekovnom kupkom i tavernama sa svjetski originalnim jelima i pićima poput Koprivničkog božićnog piva s koprivom i još mnogo toga – najavljuju iz Turističke zajednice.

Ove će godine Srednjovjekovni božićni sajam biti internacionalnog karaktera. Naime, među 40-ak objekata ugostitelja, starih zanata i obrtnika, neki stižu i iz Slovenije i Rumunjske.

Sajam će biti smješten u parku ispred koprivničkog Muzeja, a održavat će se svaki vikend od 9. do 26. prosinca.

– Uz mnogobrojne atrakcije poput putujućih trgovaca, vatrenog showa kojeg spremaju koprivnički mušketiri i haramije, dvorskih luda, žonglera i lakrdijaša, srednjovjekovnu kupku, svjećara i krznara te alkemičara i rakijaša, sajam će obilovati domaćim odnosno proizvodima podravskih obrtnika, a sve to uz nezaobilaznu gozbu prigodnih delicija i pečenja, slastica koje spremaju kuhari i pekari na sajmu – kažu iz koprivničke Turističke zajednice.

U podrumu Muzeja grada Koprivnice moći će se kušati i kupiti vina najboljih podravskih vinara s buduće vinske ceste Podravine, a pivo će se kuhati na licu mjesta.

Spomenimo i da će ulaz na sajam biti besplatan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×