8.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Noć kazališta u domoljubu

Sretne dobitnike čekaju ulaznice za Glasnogovornika i Tratinčicu i čudesnu vrtićku kremu
S

Ne propustite

Noć kazališta u Domoljubu ove će subote biti prava poslastica uz dvije odlične predstave.

Prva je na redu Tratinčica i čudesna vrtićka krema za mališane u 11 sati, a u večernjem terminu, u 19. 30 sati slijedi Glasnogovornik za odrasle.

U suradnji s portalom ePodravina, Pučko otvoreno učilište Koprivnica poklanja dva puta po dvije ulaznice za dječju predstavu i isto toliko za Glasnogovornika, a u našoj darivalici ulaznice za Glasnogovornika osvojio je Marko Ištvan, a za Tratinčicu i čudesnu vrtićku kremu Ivana Jakopiček.

Dobitnici svoje ulaznice mogu podići u Domoljubu.

Predstava Tratinčica i čudesna vrtićka krema nastala je prema slikovnici Koprivničanke Jelene Premec, odgojiteljice Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Koprivnica i pripovjedačice.

Govori o jednom od ključnih trenutaka u odrastanju i socijalizaciji malog djeteta – prvom danu odlaska u vrtić, koji čak i u najbezbolnijim varijantama teško prolazi bez straha i plača. Slikovnica Jelene Premec „Tratinčica i čudesna vrtićka krema“, tematizira upravo taj problem, taj trenutak razdvajanja od roditelja. Autorica koja je i sama odgojiteljica i radi u vrtiću takvih se trenutaka nagledala i morala suočiti i rješavati te probleme. Čudesna vrtićka krema je metafora svega dobroga što dijete u vrtiću može doživjeti i način na koji se uz pomoć odgojiteljica može u njemu osjećati mirno i spokojno.

Komedija Glasnogovornik Teatra Gavran govori o prekaljenom i iskusnom političkom liscu s jedne i mladiću koji tek ulazi u svijet politike s druge strane. Mladića njegov mentor uvodi u složeni svijet spletki i manipulacija, postupno razotkrivajući vlastite životne principe. Na svršetku ove uzbudljive priče i mladić, koji se tek počeo uspinjati na hijerarhiji moći, razotkrit će svoje motive za bavljenje poslom koji je često na zlu glasu. Sukob dvojice različitih karaktera neizbježan je, kao i demaskiranje društvenih i osobnih pozlata. Dva različita karaktera, dva različita pogleda na svijet sukobljavaju se u ovoj napetoj predstavi. Predstava je puna neočekivanih obrata i duboko uronjena u našu stvarnost.

Također, u sklopu Noći kazališta održat će se kreativna radionica nakon predstave Tratinčica i čudesna vrtićka krema pod nazivom Ručice moje likove kroje i boje.

Djeca će se prilikom sudjelovanja moći bolje upoznati s autorima teksta predstave i glumcima te izraditi tj. sašiti likove prema želji. Dob djece kojoj je radionica namijenjena je od 4 do 7 godina. Poželjno je da na radionici uz djecu sudjeluju i roditelji.

Noć kazališta je manifestacija koja prikazuje snagu i moć izvedbenih umjetnosti i bogatstvo kazališne djelatnosti u zemlji i na međunarodnom planu. Započela je kao jednodnevna manifestacija koja se održava svake treće subote u studenome od 2008. godine, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, no godinama prerasta prvotne okvire i izrasta u višednevnu manifestaciju kojoj je cilj ojačati vidljivost kazališne djelatnosti, kako profesionalne, tako i amaterske, te raditi na razvoju kazališne publike svih dobnih skupina, u nizu europskih zemalja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HRL SJEVER ŽENE

Pitomačanke upisale petu uzastopnu pobjedu

Rukometašice Pitomače stigle su do pete uzastopne prvenstvene pobjede, a u 15. kolu Druge hrvatske lige Sjever slavile su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×