19 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Stanari Esterove protive se smanjenju broja parkirnih mjesta
S

Ne propustite

Nakon javnog uvida u projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju prometnih površina u Ulici Đure Estera u Koprivnici, stanari te ulice uputili su gradskoj upravi zahtjev za izmjenu projekta.

Prema njihovom mišljenju, smatraju da je neprihvatljivo smanjenje broja parkirnih mjesta sa 120 na samo 40. Ističu kako Esterova ima svoju povijesnu, urbanu, turističko-promidžbenu, vjersku i kulturnu funkciju koja bi izvedbom predloženog projekta bila ozbiljno ugrožena.

Napominju i kako stanari za vrijeme gradskih manifestacija i crkvenih događanja nemaju gdje parkirati, a strahuju i što će biti kad se tolika parkirna mjesta ukinu.

Neprihvatljiv im je i planirani zeleni pojas s istočne strane ulice kojim konzervator uvjetuje prihvaćanje cijelog projekta.

Traže i redefiniranje ulice iz prometnice u servisnu ulicu centra grada, ugradnju primjerenijih materijala, osvijetljenje crkvenog prostora, kao i zaštitu znamenitih građevina.

Jasna Golubić, pročelnica Upravnog odjela za izgradnju grada i upravljanje imovinom, kazala je kako su zahtjevi stanara Esterove proslijeđeni nadležnom konzervatorskom uredu.

– Po primitku očitovanja konzervatora dostavit ćemo vam sveukupno očitovanje na sve navedene zahtjeve. Naravno, o vašim zahtjevima, kao i očitovanjima na njih, dužni smo obavijestiti i sve ostale građane Grada Koprivnice, obzirom da i oni koriste ovu ulicu i financiraju ovaj projekt – rekla je Jasna Golubić.

Kompletan dopis stanara Esterove možete vidjeti ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

Općina Đelekovec slavi rođendan, bit će koncerata pod šatorom, fine besplatne hrane, a žene će se natjecati u sportu

Dani općine Đelekovec ove godine obilježit će se brojnim događanjima, a sve će trajati od 27. svibnja do 13....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×