19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
18 milijuna eura

Stanovi za mlade i podzemna garaža ispali iz igre, no gradit će se puno toga, evo koje projekte su Koprivnica i okolne općine prijavile u sklopu ITU sporazuma
S

Sve ono što smo mi njima predložili i isprezentirali mora proći bodovanje i ocjenivanje tako da je moguće da oni kažu, 'ovo vam neće proći, na to nećemo trošiti novac'. Ipak, zasad je sve na dobrom putu, kaže Jakšić koji vjeruje da bi konačni ugovor mogli potpisati u svibnju

Ne propustite

O ITU mehanizmu, odnosno sporazumu, koji je Grad Koprivnica potpisao s devet okolnih općina krajem 2021. godine, priča se već jedno duže vrijeme. Točnije, nagađa se o planovima, projektima, priča o željama, a točne informacije još se uvijek ne znaju, osim činjenice da je koprivnički ITU dobio 18 milijuna eura. O tome smo vas ekskluzivno obavijestili početkom studenog prošle godine.

Pet mjeseci kasnije prvi koraci su napravljeni, što je prije nekoliko dana otkrio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić. Prijava je poslana prema Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, gdje je održan i prvi sastanak. Kako nam je rekao prvi čovjek Koprivnice, tamo su isprezentirali sve projekte i sad se čeka povratna informacija.

U međuvremenu, ono što građane, ali i mještane okolnih općina najviše zanima je to što će se graditi. Sada se o tome može i konkretnije pričati, jer sve je crno na bijelo.

– Izdvojili bismo javni prijevoz na strujni pogon koji bi povezao Koprivnicu i okolne općine, pješačko-biciklističke staze po općinama, plus onu uz koprivničku magistralu i prelazak preko magistrale, što je oduvijek problem, a najviše se priča o toj tržnici i knjižnici. Knjižnica bi bila potpuno nova na mjestu tiskare, dok bismo dobili i novu zelenu tržnicu, odnosno ova sadašnja dobila bi novi okvir. Izdvojio bih i znanstveno-istraživački park sa Sveučilištem Sjever, u kojem bi partner bio naš poduzetnički inkubator. U sklopu kampusa bi se napravili labosi za studente, poduzetnike, start upove i to je jedna vrlo dobra priča. Na kraju, tu su i kulturni baštinski punktovi u kojima sudjeluju i općine, uz što je, također, vezano puno planova – nabrojao je Jakšić.

S obzirom na neke ranije najave, čini se da su iz planova ispali stanovi za mlade i podzemna garaža u centru grada, no nisu ni svi gore navedeni projekti sigurni, jer kako kaže Jakšić, zadnju riječ donosi Ministarstvo.

– Sve ono što smo mi njima predložili i isprezentirali mora proći bodovanje i ocjenivanje tako da je moguće da oni kažu, ‘ovo vam neće proći, na to nećemo trošiti novac’. Ipak, zasad je sve na dobrom putu. Konkretne i točne informacije imat ćemo uskoro, mi se nadamo da ćemo u svibnju potpisati ugovor, a nakon toga bismo počeli i projektirati. Kada bi radovi točno mogli početi teško je sad reći – zaključio je Jakšić.

Dakle, kroz dva do tri mjeseca trebali bismo dobiti sve odgovore, odnosno znati što će se, a što neće graditi. Na kraju samo podsjetimo da u koprivnički ITU mehanizam ulaze općine Peteranec, Drnje, Koprivnički Bregi, Sokolovac, Đelekovec, Hlebine, Koprivnički Ivanec, Rasinja i Novigrad Podravski.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×