BLUE MONDAY

Stigao je najdepresivniji dan u godini, evo kako se boriti protiv njega

Depresiju, inače, obilježava gubitak zadovoljstva, snage ili energije, pojavnost straha i krivnje te, općenito, gubitak volje za životom.

11:58h
0
tuga-jad-cemer
Ilustracija

Depresija je posljednjih dana iznimno aktualna tema na području Hrvatske. U skladu s time, današnji dan smatra se najdepresivnijim u godini.

Ujedno nosi nazivan blue monday koji mu je dodijelio doktor Cliff Arnal sa Sveučilišta u Cardiffu, uračunavši elemente poput loših vremenskih uvjeta, povratku obvezama nakon blagdana, kao i osobnom shvaćanju kako će se zadani ciljevi u novoj godini teško ostvariti.

Najdepresivniji dan najčešće je treći, a može biti i drugi ili četvrti ponedjeljak u mjesecu. Premijerno je pao na 24. siječanj, 2005. godine.

Depresiju, inače, obilježava gubitak zadovoljstva, snage ili energije, pojavnost straha i krivnje te, općenito, gubitak volje za životom. Protiv iste se, kaže nekolicina psihologa, može boriti razmišljanjem o pozitivnim budućim događajima, tjelovježbom, gledanjem filmova ili serija, a konačno, najgori oblik nerijetko se suzbija lijekovima.

čitam...