23 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
BLUE MONDAY

Stigao je najdepresivniji dan u godini, evo kako se boriti protiv njega
S

Depresiju, inače, obilježava gubitak zadovoljstva, snage ili energije, pojavnost straha i krivnje te, općenito, gubitak volje za životom.

Ne propustite

Depresija je posljednjih dana iznimno aktualna tema na području Hrvatske. U skladu s time, današnji dan smatra se najdepresivnijim u godini.

Ujedno nosi nazivan blue monday koji mu je dodijelio doktor Cliff Arnal sa Sveučilišta u Cardiffu, uračunavši elemente poput loših vremenskih uvjeta, povratku obvezama nakon blagdana, kao i osobnom shvaćanju kako će se zadani ciljevi u novoj godini teško ostvariti.

Najdepresivniji dan najčešće je treći, a može biti i drugi ili četvrti ponedjeljak u mjesecu. Premijerno je pao na 24. siječanj, 2005. godine.

Depresiju, inače, obilježava gubitak zadovoljstva, snage ili energije, pojavnost straha i krivnje te, općenito, gubitak volje za životom. Protiv iste se, kaže nekolicina psihologa, može boriti razmišljanjem o pozitivnim budućim događajima, tjelovježbom, gledanjem filmova ili serija, a konačno, najgori oblik nerijetko se suzbija lijekovima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tragedija u Kloštru Podravskom

Bisiklist na kojeg je naletio 39-godišnjak je preminuo, koprivnički tužitelji otvorili istragu

Kako upravo doznajemo, Općinski su državni odvjetnici u Koprivnici otvorili istragu protiv 39-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je skrivio...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×