5.3 C
Koprivnica
Utorak, 5. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Mljac!

Što s korom od lubenice? Možete ju jesti, evo zašto biste i trebali
Š

Bijeli i zeleni dijelovi lubenice zapravo obiluju hranjivim tvarima poput magnezija i kalija te imaju brojne prednosti.

Ne propustite

Većina ljudi jede sočnu sredinu i baca koru lubenice jer misli da nije jestiva. Međutim, kora lubenice ima niz zdravstvenih prednosti te je vrlo ukusna. No, što s korom od lubenice?

– Vjerovali ili ne, zapravo možete i trebali biste jesti koru lubenice – kaže američka nutricionistica Brenna Wallace, a prenosi 24sata.

Bijeli i zeleni dijelovi lubenice zapravo obiluju hranjivim tvarima poput magnezija i kalija te imaju brojne prednosti. Naravno, bilo bi poželjno da nije tretirana pesticidima i herbicidima.

Bijeli dio kore je dobar izvor vlakana, što pomaže u probavi. Budući da kore sadrže manje šećera i više vlakana nego sama lubenica, kada se jedu zajedno, pomažu usporiti apsorpciju šećera u crijevima.

Kora je također dom prirodno prisutnoj aminokiselini zvanoj L-citrulin koja pomaže u snižavanju krvnog tlaka.

Kako je jesti?

Slično kao krastavac, koru lubenice možemo ukiselit. Za one koji to ne vole mogu blendati kore u smoothie ili dodati u sok.

Blendanje jagoda, leda i soka od limuna s jednom do dvije kriške lubenice s korama, naravno također je ukusno, a dodavanje meda i đumbira je trik kako sve skupa napraviti još ukusnijim.

Ribanje kore u ljetne salate i salse ili dodavanje na roštiljske ražnjiće također su kreativni načini korištenja kore lubenice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Savršeno

Ova dama nosi hit sezone bolje nego itko, pravo je osvježenje na špici

Jesen ne mora biti rezervirana samo za crne, bijele i razne smeđe nijanse, što ipak najčešće viđamo na gradskoj...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×