15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tri jake stranke

Stranka Nezavisni u koaliciji s Domovinskim pokretom, Željku Lackoviću 6. mjesto na listi
S

"Politička nezavisnost naše vlasti od stranih politika i interesa, temeljne su odrednice koje dijelimo upravo s Domovinskim pokretom", rekao je Lacković.

Ne propustite

Stranka Nezavisni na čelu s predsjednikom Željkom Lackovićem, bivšim saborskim zastupnikom i predsjednikom Gradskog vijeća Đurđevca u predizbornu koaliciju ide s Domovinskim pokretom. Doznajemo kako je već formirana i lista koja će se predati ovaj tjedan, a Željko Lacković bit će kao kandidat Nezavisnih na šestom mjestu.

Iako na prvi pogled visoka pozicija, u stranci Nezavisni vjeruju kako će Željko Lacković osvojiti dovoljan broj preferencijalnih glasova za saborski mandat. Nezavisni i Domovinski pokret zajednički nastupaju u IV. izbornoj jedinici koja se odnosi i na koprivnički i đurđevački dio Podravine, to jest dio Koprivničko-križevačke županije. Nositelj zajedničke liste, kako doznajemo, bit će Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta.

O razlozima – zašto s Domovinskim pokretom

– U dosad neviđenom sramotnom ozračju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, nepoštivanjem izbornog zakona i ustava ugrožavaju se demokratski procesi s opravdanjem svrgavanja kriminala i korupcije vladajućih elita. Nezavisni isti cilj žele ostvariti zakonitim izbornim procesom, stajući uz politiku koja hladnom glavom štiti temeljne vrijednosti našeg društva – poručio je Željko Lacković prilikom objave o koaliciji s Domovinskim pokretom.

Stranka Nezavisni
Željko Lacković i Hrvoje Janči s Mariom Radićem, zamjenikom predsjednika Domovinskog pokreta // Foto: Facebook

Protekli vikend Lacković, ali i stranački kolega Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca, bili su na predizbornom skupu Domovinskog pokreta.

– Nezavisni za trenutno teško stanje nacije drže odgovornima vladajuće elite koje se izmjenjuju na vlasti zadnjih 30 godina. Brzo je zaboravljena skupo plaćena cijena nastanka Lijepe naše, životi stradalih branitelja i civila, razoreni gradovi i uništena privreda – navodi Lacković i pojašnjava kako nezavisnost i samodostatnost u poljoprivrednoj proizvodnji i energetici, te politička nezavisnost naše vlasti od stranih politika i interesa, temeljne su odrednice koje dijele upravo s Domovinskim pokretom.

Stranka Nezavisni
Lacković s predsjednikom stranke Pravo i pravda Mislavom Kolakušićem // Foto: Facebook

Na koalicijskoj listi i Hrvoje Janči

Lacković dodaje da je “savez Nezavisnih i Domovinskog pokreta na ovim izborima najbolji put u bolju i pošteniju Hrvatsku i zadovoljnog hrvatskog čovjeka”. Dodajmo i kako će na  koalicijskoj listi u IV. izbornoj jedinici biti i Hrvoje Janči. Također, uz Domovinski pokret i Stranku Nezavisni u koaliciji je i stranka Pravo i pravda čiji je predsjednik europarlamentarac Mislav Kolakušić.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Novigradu Podravskom

Kobre zaustavile pijanog Iveka na omiljenom traktoru, bez vozačkog ispita – sud ga kaznio s 2220 eura!

Sjećate li se kad smo pisali o našem Iveku koji je pijan i bez dozvole vozio svoj omiljeni traktor...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×