20.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Kandidacijske liste

Stranke Pametno i Za grad u Koprivnici predstavile svoje kandidate
S

Ne propustite

U subotu su u Koprivnici svoju kandidacijsku listu za parlamentarne izbore predstavile stranke Pametno i Za grad.

Prvi na kandidacijskoj listi stranaka Pametno i Za Grad u drugoj izbornoj jedinici, Ivan Križić, upozorio je da se nekvaliteta obrazovnog sustava može vidjeti doslovno u bilo kojoj društvenoj djelatnosti, pa tako, primjerice i u nedostatnoj edukaciji kadrova koji provode projekte energetske učinkovitosti.

– U praksi provedbe projekata energetske obnove, primjerice, često se susrećemo s problemima u samim početcima projekata kada je energetski certifikat odrađen loše i ne prikazuje točne proračunske karakteristike zgrade. Još veći problem je u nedostatku kvalificirane radne snage koja bi takve projekte trebala provesti. Nažalost, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja više od godinu dana najavljuje povlačenje oko 300 milijuna eura iz EU fondova koji su nam dostupni do 2020. godine za potrebe sufinanciranja projekata energetske obnove zgrada, ali ti novci još nisu osigurani, pa je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od Vlade u ostavci tražio dozvolu da prekorači minus po računu da bi mogao isplatiti tekuće obveze – kazao je Križić dodavši da, između ostalih, i koprivničko područje zbog toga pati jer je Koprivnica grad koji je među prvima poticao energetski učinkovita rješenja u zgradarstvu kroz svoje Šparne hiže.

Tajnik stranke Pametno Ivica Puljak posebno je istaknuo da se stranka Pametno od samog početka zalaže za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije te provođenje Cjelovite kurikularne reforme, za razliku od tzv. velikih stranaka koje su te dvije neophodne reforme ili zanemarile ili čak dovele do prekida. Dodao je i da će stranka Pametno, među brojnim mjerama za reformu obrazovanja i znanosti, obavezno obrazovanje povećati na 10 godina, te ojačati uključenost građana u procese cjeloživotnog učenja i obrazovanja.

– Želimo da obrazovni sustav postavi učenike i studente u središte obrazovnog procesa, da sve bude okrenuto njima, a ne sustavu samom. Želimo potpuno depolitizirati hijerarhiju u obrazovnom i znanstvenom sustavu. Želimo radoznalu, a ne poslušnu djecu. Sve što smo zacrtali u našem programu ćemo provesti i stvoriti obrazovni sustav kakvim ćemo svi biti ponosni, koji će odgajati i obrazovati neovisne osobe koje će se znati boriti za građansko i sekularno društvo i stvarati novu ekonomsku vrijednost – kazao je Ivica Puljak.

Puljak i Križić istaknuli su da građani prepoznaju stranku Pametno kao stranku koja ima najbolji program i koja je ustrajna i nepokolebljiva da je provede, zbog čega je postala najbrže rastuća stranka u Hrvatskoj.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Projekt škole za afriku

FOTO/VIDEO Osnovna škola Braća Radić dobila plaketu i priznanje UNICEF-a, Grgac: Ponosan sam na sve učenike, roditelje i djelatnike

Osnovnoj školi Braća Radić danas je svečano uručena plaketa i priznanje povodom 15 godina sudjelovanja u UNICEF-ovom projektu Škole...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×