Brokule, kupus i prokulice smatraju se izuzetno zdravim povrćem, a nutricionisti navode da je najzdravije povrće ono iz obitelji krstašica ili kupusovki jer je bogato hranjivim sastojcima i vlaknima.
Zašto? Kao prvo, povrće iz obitelji krstašica bogato je vitaminima topivim u vodi i topivim u mastima, piše N1.
Nadalje, to najzdravije povrće sadrži velike količine vitamina C, A, E i K. Također, bogato je i vlaknima koji su ključni za probavno zdravlje.
Što su krstašice?
Krstašice uključuju brokulu, cvjetaču, rotkvice, kelj, prokulice, kupus i potočarku.
Naravno, da biste ih lakše probavili, ove vrsta povrća možete kuhati umjesto da ih jedete sirove, savjetuje Eat This, Not That.
To nije sve. Povrće iz obitelji krstašica sadrže enzime koji potiču detoksikaciju, stoga, ako ovo povrće uključite u prehranu, to može pojačati sposobnost tijela da uklanja toksine.