Stručni skup o obuci neplivača

12:22h
0
Grad Koprivnica je od četvrtka do subote domaćin izuzetno važno stručnog skupa na temu «Antropološke, metodičke i stručne pretpostavke rada u području obuke neplivača». Organizatori ovog 10. hrvatskog savjetovanja o obuci neplivača su Zajednica športskih udruga grada Koprivnice i Udruga kineziologa grada Koprivnice uz veliku potporu Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog saveza za sportsku rekreaciju «Sport za sve» i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
U ova tri dana stručnjaci s područja sporta i kineziologije imat će prilike slušati i pratiti izlaganja prof. dr. sc. Vladimira Findaka, prof. dr. sc. Nade Grčić-Zubčević, prof. Vesne Marinović, Ane Sršen i prof. Marine Tomac-Rojčević. Jedan od atraktivnijih dijelova savjetovanja svakako će biti i praktični prikaz vezan uz izlaganje o obuci neplivača u univerzalnoj sportskoj školi koji će se odvijati od 9 do 11 sati u subotu na Gradskim bazenima Cerine. Popratna manifestacija ovog skupa je i podjela godišnje nagrade za obuku neplivača.
Navedenim programom Koprivnica se sa svojim Gradskim bazenima u samo dvije godine svrstava u sam vrh profesionalnog pristupa sportu i zauzima važno mjesto na karti gradova prilagođenim svim potrebama suvremenog čovjeka, ističe se u priopćenju Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice.