Na Visokoj poslovnoj školi Aspira u Splitu održano je svečano otvaranje najsuvremenijeg edukacijskog kuhinjskog praktikuma i prezentacija novih trening programa u hotelijerstvu i ugostiteljstvu.
Tom je prigodom Podravkin specijalist kulinarstva Zoran Delić zajedno sa chefom Denisom Galićem predstavio proizvode Podravke kroz pripremu ekskluzivnih mediteranskih jela uz Vegeta Maestro monozačine.
Suvremeni kuhinjski praktikum nastao je iz potrebe za edukacijom kvalitetnih kadrova za ugostiteljske objekte s vrhunskom ponudom koji prate potrebe tržišta. Podravka se udružila s Aspirom te će studenti prvog studija gastronomije u Hrvatskoj i polaznici trening programa u hotelijerstvu i ugostiteljstvu kuhati s Podravkinim proizvodima.
U sklopu Kulinarske akademije, Aspira je razvila čitav niz trening programa i radionica koje pokrivaju područja gastronomije, sommelierstva, svijeta pića, suvremenih tehnika posluživanja, poslovnih edukacija za unapređenje poslovanja, ali i kratkih edukacija poput kuhara specijalista, barista i kuhara specijalista egzotičnih kuhinja.
Daljnja suradnja Podravke i Aspire nastavit će se nizom aktivnosti, između ostaloga i edukacijama za sve zainteresirane.