14.3 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
tradicionalni sajam

Subota je dan za pločoljupce i Viniliju! Dođite na promociju duplog albuma KC ROCK ’22 i akustični koncert Ognja i Miroslava Evačića
S

Time se uz neprekinuto djelovanje rock bendova nastavlja tradicija glazbenog dokumentiranja njihova djelovanja, započeta 1982. godine

Ne propustite

Došlo je proljeće, a s njim i proljetna Vinilija, koprivnički sajam starih gramofonskih ploča, CD-ova i kazeta. Ako se organizatore pita, ova će biti najveselija i trinaesta po redu!

Kako to već ide, svi kolekcionari i pločoljupci pozvani su da dođu na druženje i razmjenu ili, pak, kupnju i prodaju ploča i to u Martinovku od devet do 15 sati u subotu, 25. ožujka.

Po već ustaljenom običaju, osim iz Koprivnice, najavljen je dolazak većeg broja prodavača i kupaca iz Bjelovara, Čakovca, Varaždina, Virovitice, Virja, Ferdinandovca, Križevaca, Duge Rese i Zagreba.

– Dodatno pozivamo negdašnje diskofile i njihove nasljednike da prekopaju po tavanu, podrumu ili gdje su ih već odložili, i da donesu ploče na sajam, gdje ih željno čeka nova ekipa pločoljubaca – poručili su organizatori.

Poseban motiv za dolazak zasigurno će biti i mala promocija duplog albuma KC ROCK ’22, svojevrsnog koprivničkog Paket aranžmana na kojem je zabilježena glazba aktualnih koprivničkih rokera. Ista počinje u 11 sati, a upriličit će ju grupa Ogenj i Miroslav Evačić kratkom akustičnom svirkom.

Vinilija
Foto: Ivan Balija

Nakon izdanja iz 1982., 1983. i 1998. ovo je četvrti uradak u 40 godina glazbenog dokumentiranja koprivničke rock scene, prvi put na gramofonskima pločama i prvi put sa čak 20 izvođača.

Tako se na ovom izdanju nalaze izvođači, od kojih su neki stalno u fokusu javnosti, a njihova su izdanja među najhvaljenijim diskografskim ostvarenjima trenutno u Hrvatskoj. Tu su: Overflow, Gordana i Miroslav Evačić, Ivan Grobenski, Ogenj, Šiza, The Gentleman, Anna Moor, LoM, iLLeagle, JegerKola, Acid Hags, Medium Soft Cat, Grunter, Mycena, Rodeo, The Haze, Attiudes To Human Extinction, Rens Argoa, Grinded Grin i Wojtyla.

– Zahvaljujući žanrovskoj različitosti izvođača jasno je da je koprivnička rock scena i dalje itekako vitalna i da joj treba posvetiti dodatnu pozornost, kakvu s pravom zaslužuje. Ovo novo, četvrto po redu, izdanje koprivničkog Paket aranžmana to itekako potvrđuje – rekli su organizatori.

Vinilija
Krunoslav Jajetić // Foto: Ivan Balija

Krunoslav Jajetić je s Brunom Antolićem okupio aktualne rokerske snage čije su snimke objavljene na dvostrukom albumu KC ROCK ’22.

Time se uz neprekinuto djelovanje rock bendova nastavlja tradicija glazbenog dokumentiranja njihova djelovanja, započeta 1982. godine, pa Koprivnica gotovo svakog desetljeća ima prateću kompilaciju sa snimkama glazbenika koji su u tom trenutku bili aktivni i poznati, neki lokalno, a neki i širom, pa i dalje od Hrvatske.

– Dakle, više je razloga za dolazak na Viniliju, pa zato dobrodošli kupci, prodavači, glazbenici, pogotovo oni iz 1982., i svi zainteresirani da zajedno uveličamo ovu svetkovinu koprivničkog rocka i gramofonske ploče!

Prijaviti se i rezervirati svoje prodajno mjesto možete u Šarenom dućanu ili na 048/222-828 ili na e-mail knjizara@sareni-ducan.hr.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

NEMA ČEGA NEMA

Više od mjesec dana Golčani će bogatim programom obilježavati općinski rođendan, doznajte detalje i pridružite im se u slavlju

Općina Gola ove je godine pripremila bogat program proslave općinskog rođendana. Slavlje je već počelo proteklog vikenda u Art centru...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti