15.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Nepravomoćno

Sud “odrezao” trgovačkom lancu kaznu jer su u Koprivnici prodavali kontaminirani sok!
S

Prekršajni nalnog izdali su djelatnici Sanitarne inspekcije Državnog inspektorata u Koprivnici.

Ne propustite

Koprivnički je sud kaznio, nepravomoćno, trgovinu Plodine s 2400 eura, a odgovornu osobu sa 600 eura. Inspekcija je utvrdila kako su prodavali “kontaminirani sok”.

– Oni su 12. lipnja 2023. u objektu Plodine u Koprivnici zatečeni kako prodaju zdravstveno neispravnu hranu. Štetnu za zdravlje ljudi. Radi se o soku Fruity Sensation 100 posto jabuka od jedne litre. Taj je sok službenom analizom imao prevelik sadržaj patulina. Bilo je to protiv uredbe komisije EU o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani – navodi se u presudi.

Sud dodaje i kako je proizvod bio “nesukladan jer je sadržavao kontaminate koji prelaze najveće dopuštene propisane količine”.

trgovina kupovina Kako nas varaju prodavali kontaminirani sok
U trgovini u Koprivnici prodavali kontaminirani sok // Ilustracija // Foto: Envato Elemets

Prekršajni nalnog izdali su djelatnici Sanitarne inspekcije Državnog inspektorata u Koprivnici. Okrivljeni se nisu pojavili na ročište te su tražili da se brane u Rijeci gdje je i sjedište firme. No Sud je to odbio kako se postupak ne bi nepotrebno odugovlačio.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×