6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Suđenje bombašima iz Ivanca // Valentina je prije i nakon eksplozije tipkala po mobitelu
S

Ne propustite

Na Županijskom sudu u Varaždinu u ponedjeljak je nastavljeno suđenje Nikoli Labošu (36) i Valentini Brunec (39) radi kaznenog djela pokušaja ubojstva Valentininog supruga Hrvoja Brunca (37).

Raspravi su bili nazočni prvooptuženik Nikola Laboš uz branitelja odvjetnika Krešimira Papca, drugooptužena Valentina Brunec uz branitelje odvjetnika Dejana Kuharića te odvjetnicu Dušanku Kuharić, opunomoćenik oštećenika odvjetnik Krešimir Kraljic, svjedoci Krunoslav Novoselec, Mihajel Mihotek, Mirjana Brunec i Siniša Brunec te zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu Darinka Brđanović.

Valentinine šetnje

Svjedok Krunoslav Novoselec živi u Koprivničkom Ivancu, te mu je kuća udaljena dvije kuće od kuće obitelji Brunec.

”U večernjim satima sam sa suprugom 7. prosinca 2014. g. gledao televiziju, moglo je biti negdje oko 22,10 sati kada smo čuli eksploziju. Ja sam čuo da Valentina doziva moje ime, konkretno mogu reći da me zvala “Kruno” te je tražila da joj pomognemo.

Supruga i ja smo izašli van, došli smo u dvorište obitelji Brunec te smo vidjeli Hrvoja Bruneca koji je ležao na travi i tamo je bilo dosta krvi. Mi smo pomogli na način da smo stavili ručnike na noge, netko je pozvao hitnu pomoć, hitna pomoć je došla otprilike za 15 minuta. Osim supruge i mene na dvorište obitelji Brunec došli su i drugi susjedi pa se sjećam da je došao susjedi Božidar Remenar, Alen Hobolić, nalazila se tamo 2-optuženica i djeca obitelji Brunec.

Nitko od prisutnih nije znao što se dogodilo, mislili smo da je eksplodirala plinska boca, ali smo malo gledali po dvorištu te smo vidjeli bicikl na kojem je bila oštećena felga pa smo razmišljali da li je ova eksplozija nastala zbog puknuća gume.

(…) Slijedećeg dana mene je nazvao susjed Mihotek te mi je rekao da je navečer bio na balkonu i pušio te je vidio čovjeka koji je išao pješice i da je imao na sebi obučenu zelenu jaknu. Ja sam o ovim saznanjima obavijestio Valentinu, a ona mi je rekla da ne zna tko bi to mogao biti.

Mogu reći da smo se mi družili s obitelji Brunec te poznajem tu obitelj, nisam ništa neobično zamijetio u odnosu na njih. Kroz ljeto sam primijetio da 2-optuženica zna ići u šetnje, ove šetnje su bile u večernjim satima. Ja sam vidio da ona odlazi u šetnju, dok nisam vidio kada bi se iz šetnje vraćala”, kazao je Krunoslav Novoselec.

Čovjek u zelenoj jakni

Svjedok Mihajel Mihotek izjavio je:

”U večernjim satima 7. prosinca 2014. gledao sam televiziju sa suprugom i sinom i u jednom času smo čuli neki jaki zvuk kao neki pucanj. Ja sam otvorio prozor prema cesti i vidio sam jednog čovjeka koji se kreće cestom od smjera kuće obitelji Brunec prema Koprivnici, on je malo hodao, malo je trčao te sam primijetio da ima zelenu jaknu koja je meni izgledala kao “tankerica”.

Ja sam se tada obukao te sam izašao na cestu, tada nisam vidio nikoga na cesti, a napominjem da mi je od trenutka kada sam kroz prozor ugledao tog čovjeka pa do mog silaska na cestu moglo proći 3-4 minute. Krenuo sam prema kući obitelji Čižmak, ta gospođa je bila na balkonu i ja sam ju pitao što se dogodilo, da li je neka prometna nesreća. Ona mi je odgovorila da se to dogodilo u suprotnom pravcu te mi je ona rekla da je čula da netko viče “Kruno”. Nakon toga sam ja otišao u pravcu kuće obitelji Brunec, jer sam nakon ovih riječi susjede Čižmak zaključio da bi se moglo raditi o Krunoslavu Novoselcu. Ja sam došao do dvorišta obitelji Brunec, kada sam došao u dvorište tamo sam vidio 2-optuženicu Valentinu, Ivana Hobolića te Alena i Dragutina Hobolića. Tamo su bili Svjetlana i Krunoslav Novoselec. Ja sam vidio oštećenika Hrvoja Bruneca kako leži na travi, vidio sam da je Svjetlana Novoselec bila kraj njega, nešto su mu stavili na nogu”, dio je svjedočenja Mihajela Mihoteka.

Potom su pristupili svjedoci Mirjana Brunec, majka oštećenika Hrvoja Brunca, te Siniša Brunec, njegov brat.

Majka skrivala mobitel pred djecom

Mirjana Brunec je pred sudom izjavila:

(…) ”Kada sam došla u bolnicu Hrvoja su vozili na rendgen. Valentina i ja smo ušle u tu prostoriju jer je u međuvremenu tehničar izašao van, ja sam vidjela da Hrvoje jako krvari u predjelu nogu, Valentina je stajala pokraj oštećenika te je u više navrata pitala Hrvoja što mu je to na licu, a radilo se o nekim manjim ostacima zgrušane krvi, radilo se o nekoj kapi krvi. Tada su oštećenika odveli na rendgen, mi smo izašle na hodnik i ja sam sjela na klupu koja se nalazi nasuprot tih vratiju, dok je Valentina sjela dalje od mene i tipkala po mobitelu, a u jednom trenutku je otišla malo dalje između dvoja vrata i tamo je s nekim razgovarala.

(…) Kada sam taj drugi puta došla u Ivanec mene je Valentina pitala da li je Braco dao bombu Dominiku kada je bio kod nas. Ja sam joj na to odgovorila “si normalna, si luda”. Time je naš razgovor o bombi bio završen. Inače je “Braco” nadimak mog supruga.

(…) Što se tiče braka mog sina i njegove supruge Valentine, mogu reći da su oni imali dobar brak, mi smo se često viđali, djeca su puno boravila kod nas, gotovo svaki vikend, a Dominik je cijele ljetne praznike proveo kod nas.

Par dana kasnije u odnosu na događaj koji je predmet ovog postupka ja sam sa djecom išla u Koprivnički Ivanec kako bi oni uzeli svoje stvari i tada mi je Dominik pokazivao roletu koja je na spavaćoj sobi uvijek bila pretežno spuštena, a tada je bila malo dignuta te mi je Dominik govorio da je njega tjerala van iz spavaće sobe te da je tipkala po mobitelu. Dominik je rekao da je to bilo u vrijeme kada je došlo do ove eksplozije, ali i ranije. Djeca su isto tako rekla da su zapazila da njihova majka tipka po mobitelu, a kada oni dođu blizu nje tada taj mobitel skriva, ne mogu se sada točno sjetiti da li pod pokrivač ili madrac. Djeca nisu meni rekla koliko dugo je ovakvo ponašanje njihove majke trajalo.

Na dodatno pitanje zastupnice optužbe iskazujem da kada sam govorila o roleti u spavaćoj sobi, meni je Dominik rekao da je majka sjedila pokraj prozora na kojem je bila podignuta roleta i gledala van te tipkala po mobitelu.

Na daljnje pitanje zastupnice optužbe zbog čega je 2-optuženica pitala da li je Braco dao bombu Dominiku, da li on ima bombe, mogu reći da moj suprug nema nikakve bombe. Nitko drugi mi nije spomenuo bombu, ali sam slušajući Radio Koprivnicu oko 9,30 sati čula da je spomenuta bomba, možda je bila spomenuta eksplozivna naprava, nisam sigurna, a to je bilo na vijestima u sklopu emisije u kojoj policija izvješćuje o nekim događajima koji su se zbili na području Koprivnice i okolice. Kada sam oko 14,00 sati 8. prosinca 2014.g. došla u bolnicu meni Hrvoje nije govorio ništa o bombi, a rekao mi je da je u 6,30 sati ujutro kada je Valentina došla k njemu u posjetu da ga je pitala “zakaj si si to napravil, kaj ti je falelo u životu”, rekla je između ostalog Mirjana Brunec.

Nisu znali da se radilo o bombi

Posljednji je u ponedjeljak svjedočio Siniša Brunec, brat oštećenog Hrvoja Brunca.

(…) ”Slijedećeg dana sam u 14,30 sati išao u posjetu svom bratu, mi smo tada razgovarali i pitao sam ga tko bi uopće imao razloga tako nešto njemu učiniti, razgovarali smo da li su se klinci nekome zamjerili pa da je to razlog, uglavnom, nismo mogli zaključiti tko bi imao bilo kakvog motiva da tako nešto učini mome bratu. Kada sam razgovarao u bolnici sa svojim bratom tada nismo znali da se radilo o bombi. Tijekom prethodne noći ja sam dobio informaciju od majke da je moj brat operiran te da su rane nastale od eksplozivne naprave, ali pri tome nismo znali da je u pitanju baš bomba.

Da se radi o bombi ja sam saznao u srijedu u jutarnjim satima oko 10,00 sati, a to je objavljeno na Internetu u “24 sata”. Vidio sam fotografije na Internetu, a članak je nosio naslov smisla “Frizerka s ljubavnikom planirala srediti muža”.

Što se tiče odnosa između mene i mog brata mogu reći da smo mi u dobrim odnosima, međutim, nismo se često posjećivali u smislu da bismo se vidjeli svakog tjedna, već bismo se znali nalaziti na obiteljskim druženjima. Ja sam isto tako odlazio kod optuženice na šišanje”, rekao je na Županijskom sudu u Varaždinu Siniša Brunec.

Rasprava će se nastaviti u utorak, 13. listopada u 9 sati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

USPJEŠNI MLADI

Članovi Judo kluba Koprivnica uspješni na još jednom natjecanju

Judo klub Koprivnica nastupio je u Pisarovini na 13. Međunarodnom judo turniru "Memorijal Damir Milatović". Natjecanje je okupilo preko 440...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×