Strava u Palovcu

SUĐENJE GODINE Smiljana Srnec sutra dolazi na sud zbog ubojstva sestre, hoće li se razriješiti misterij škrinje?

Tužiteljstvo na raspolaganju ima forenzičke dokaze, biološke tragove i izjave svjedoka, a prvi, njih dvoje, bit će ispitani sutra. 

13:08h
0
Foto: emedjimurje.hr

Sutra počinje suđenje za slučaj koji je potresao Hrvatsku. U međimurskom mjestašcu Palovec, u kući obitelji Srnec i Dominić, 16. veljače pronađeno je tijelo ženske osobe u škrinji.

Ispostavilo se da je riječ o Jasmini Dominić, 23-godišnjakinji koja je nestala 2000. godine. Prema obdukcijskim nalazima, usmrćena je s nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu, a netko ju je potom sakrio u zamrzivač u kući, gdje je provela punih 19 godina. Sumnja je na kraju pala na sestru Smiljanu Srnec (45), koja će se sutra naći na optuženičkoj klupi na Županijskom sudu u Varaždinu.

Tužiteljstvo je navelo kako je Smiljana godinama obmanjivala roditelje i ostale koji su pitali za Jasminu te im je govorila da joj je sestra na putovanju i na radu u inozemstvu. Također, na vreći kojom je bila omotana glava Jasmine Dominić pronađen je otisak prsta Smiljane Srnec, ali na najlonkama je pronađen DNK muške osobe. Tužiteljstvo na raspolaganju ima forenzičke dokaze, biološke tragove i izjave svjedoka, a prvi, njih dvoje, bit će ispitani sutra.

– Svakom se može dogoditi trenutak žute minute. Ali trebali su to odmah prijaviti. Nije mi jasno kako su tolike godine mogli živjeti u kući gdje je u škrinji bila Jasmina – rekla je jedna od svjedokinja za 24sata, koja je zbog suđenja željela ostati anonimna.

Vještak psihijatar, piše 24sata, zaključio je da Smiljana ima poremećaj ličnosti, s pretežito disocijalnim (antisocijalnim) i narcističkim obilježjima, a podaci dobiveni u testovima ličnosti ukazuju na narcisoidnost, niži prag frustracije, latentnu agresivnost, mogućnost pretjeranih emocionalnih i impulzivnih reakcija, manipulativnost, nedostatak odgovornosti, površnu afektivnost, nepovjerljivost, pretjeranu interpersonalnu osjetljivost, rigidnost i smanjenu kritičnost.

čitam...
Loading...