17.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Institut Ivo Pilar

Sudjelujte u istraživanju o korištenju bicikla i zaradite 100 kuna
S

Grad Koprivnica odabran je kao studija slučaja zbog svog specifičnog statusa u pogledu biciklističkog prometa, ima najviše kilometara biciklističke infrastrukture s obzirom na broj stanovnika u Republici Hrvatskoj i jedan od najvećih modalnih udjela biciklističkog prometa u ukupnom prometu.

Ne propustite

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar iz Zagreba provodi projekt o prometnim navikama i biciklizmu u Koprivnici pod nazivom KFC- Koprivnica Focus Case, Biciklistički promet u sklopu održive mobilnosti i dnevnih migracija u Koprivnici.

Cilj je istraživanja steći uvid u osnovna obilježja korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva. Pod dnevne migracije podrazumijeva se dnevno kretanje/putovanje radnika od mjesta stalnog boravka do radnog mjesta i obratno. Projekt se provodi na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar.

Grad Koprivnica odabran je kao studija slučaja zbog svog specifičnog statusa u pogledu biciklističkog prometa, ima najviše kilometara biciklističke infrastrukture s obzirom na broj stanovnika u Republici Hrvatskoj i jedan od najvećih modalnih udjela biciklističkog prometa u ukupnom prometu, kako je i navedeno u Planu održive urbane mobilnosti Grada Koprivnice.

Kako Koprivnica značajno odudara od hrvatskog prosjeka, upravo zbog svoje dobre biciklističke infrastrukture, projektnim istraživanjem želi se steći uvid u čimbenike koji pogoduju korištenju bicikla kao prijevoznog sredstva u dnevnim migracijama građana Koprivnice. Ti se čimbenici odnose na izgrađeni okoliš, prirodni okoliš, socio-ekonomske čimbenike, socio-psihološke čimbenike te trošak, vrijeme, napor i sigurnost.

Planirana je provedba osam fokus grupa, u kojima će sudjelovati osobe koje žive i rade u Koprivnici i čija će iskustva omogućiti dublje razumijevanje čimbenika koji pogoduju uporabi bicikla u dnevnim migracijama.

Ovaj projekt eksplorativnog je karaktera te je prva faza većeg istraživanja koje je usmjereno na biciklistički promet u sklopu održive mobilnosti i dnevnih migracija. Istraživanje će poslužiti kao temelj za daljnju pripremu i provedbu anketnog istraživanja na široj populaciji.

Za realizaciju projekta potrebni su zainteresirani za sudjelovanje u fokus grupama. Razgovor bi bio vezan o tome zašto vozite bicikl ili zašto ga ne vozite.

Stoga, ako ste komunikativni, ako idete biciklom na posao, ili ako ne idete biciklom na posao, ako želite u 60 minuta grupnog razgovora zaraditi 100 kuna kao poklon-bon te ako ste slobodni sat vremena između 16 sati i 19 sati od ponedjeljka 24. travnja do četvrtka, 27. travnja,  javite nam se  do subote, 8. travnja.  Ponuda vrijedi do popunjenja grupa.

Kontakt:  antun.plenkovic@pilar.hr

Pozivnica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo 2024.

[FOTO/VIDEO] VELIKA SVEČANOST U Pitomači se slavi Dan općine, Grgačić: Planiramo projekte vrijedne 50 milijuna eura

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača, održana danas, kruna je proslave Dana općine Pitomača i blagdana Svetog Vida, zaštitnika...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×