Galovićeve jeseni

Sudjelujte u izboru pobjednika za nagradu Fran Galović, evo tko su finalisti

U odabiru pobjednika, povjerenstvu će kao i prošlih nekoliko godina, pomoći čitatelji. Naime, u narodnim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju te u Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta Sjever, od 14. rujna do 12. listopada

09:52h
0

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade „Fran Galović“ 2018. za najbolje samostalno objavljeno književno djelo na temu zavičaja i/ili identiteta od 61 knjige pristigle na natječaj odabralo je 10 finalista.


Među njima su suvremeni klasici te autori srednje i mlađe generacije, kajkavci i čakavci, pjesnici i prozaici, postmodernisti i tradicionalisti… Neke su knjige već i nagrađivane, a obrađuju ruralne i urbane te osobne i društvene teme, dotiču se stvarnosti i fantastike, provincije i metropola, života i smrti, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, te ponajviše zavičaja, ali i bezzavičajnosti, odnosno izgradnje, ali i gubitka identiteta.

Božica Brkan: Život večni
Monika Herceg:  Početne koordinate
Tanja Mravak: Naša žena
Franjo Nagulov: Obnovljivi izvor energije
Denis Peričić: Tijelo od snova
Mile Stojić: Himna poraženih
Drago Štambuk: Theurgia
Marina Šur Puhlovski: Divljakuša
Milko Valent: Otvorena rosa
Irena Vrkljan: Pjesme, nepjesme

U odabiru pobjednika, povjerenstvu će kao i prošlih nekoliko godina, pomoći čitatelji. Naime, u narodnim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju te u Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta Sjever, od 14. rujna do 12. listopada, čitatelji će moći glasovati za svojeg favorita među 10 ponuđenih. Svi glasači ulaze i u nagradnu igru – u svakoj od knjižnica slučajnim odabirom bit će odabran po jedan dobitnik nagrade, a to su knjige kandidata za nagradu.

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas. Povjerenstvo djeluje u sastavu: dr. sc. Mario Kolar (predsjednik), dr. sc. Željka Lovrenčić i dr. sc. Matija Ivačić.

Dobitnik Nagrade Fran Galović 2018. bit će proglašen na zatvaranju 25. Galovićeve jeseni 27. listopada 2018. u Koprivnici. Nagrada se sastoji od plakete, kipića s likom Frana Galovića i 10.000 kuna.

čitam...