18.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nova praksa u đelekovcu

Odlična vijest za roditelje, ubuduće će manje plaćati vrtić i jaslice
O

Plan o izgradnji odnosno proširenju vrtića ovisi o cijenama materijala i građevinskih usluga te javnih poziva i natječaja pogodnih za prijavu sufinanciranja projekta, rekla je načelnica Samoščanec

Ne propustite

Roditelji mališana jasličkog uzrasta s područja Općine Đelekovec imaju razloga za zadovoljstvo jer će ubuduće dio troškova za smještaj njihovog djeteta snositi općina, odnosno pokrivat će se iz općinskog proračuna.

Naime, na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća izmjenjena je odluka o sufinanciranju cijene smještaja djece u dječjim vrtićima izvan područja Općine Đelekovec. Dosadašnjoj odluci dodana je stavka sufinanciranje smještaja djece jasličke dobi, znači do treće godine starosti, u vrtićima izvan Općine, što do sada nije bila praksa.

Na ovakav potez općinski vijećnici odlučili su se iz razloga što na području Općine nema jaslica, a svjesni su činjenice da roditeljima nije nimalo lako podmirivati troškove smještaja svojih mališana u okolnim predškolskim ustanovama.

Osim spomenute promjene, usvojena je još jedna važna novost koja će razveseliti roditelje ostale djece vrtićkog uzrasta.

Naime, iznos sufinanciranja smještaja djece s područja Općine u dječjim vrtićima izvan Općine podignut je s 1000 na 1200 kuna, a odnosi se na smještaj sve djece s područja Općine koja ne dobiju svoje mjesto u Dječjem vrtiću Vrapčić, podružnici Iskrica.

Načelnica Lara Samoščanec pojašnjava da je u planu proširenje kapaciteta dječjeg vrtića u Đelekovcu i formiranje jasličke skupine.

– Zahvat ovisi o brojnim faktorima kao što su financijske prilike Općine, stanje na tržištu, cijene materijala i građevinskih usluga te javnih poziva i natječaja pogodnih za prijavu sufinanciranja projekta izgradnje dječjeg vrtića. Do realizacije tog projekta, cilj nam je ovom Odlukom olakšati roditeljima financiranje vrtića – pojasnila je Samoščanec.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×