14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Višegodišnji spor

Sukob međaša kod Ludbrega, Nadica: Posjekao mi je bukve, hrast i grab! Dragec: E, nisam ja.
S

Ja sam svoju šumu koja je pored njezine zamijenio s Tomekom još u veljači 2014. Njemu sam i dozvolio sječu te šume, rekao je Dragec.

Ne propustite

Nadica iz jednog mjesta nedaleko Ludbrega, po svemu sudeći, ostala je i bez drva, ali i novca za naknadu štete nakon što je tužila poznanika. Ovaj sukob međaša završio je na sudu, a presuda je donesena ovih dana.

Kako doznajemo na varaždinskom Općinskom sudu, netko je u šumi Črešnjevac kod Martijanca u blizini Ludbrega posjekao više stabala.

Nadica je, navela je u tužbi još 2014., negdje u kolovozu saznala da je netko u njenoj šumi posjekao i ukrao drva. Bila su dva bukova, jedno hrastovo i tri grabova stabla, ukupne vrijednosti 8.476,56 kuna. Ona je sumnjala na međaša Drageca.

Drvosječa Sukob međaša
Ilustracija // Foto: ePodravina

Sud je nakon višegodišnje parnice utvrdio kako ona nije dokazala da je za to kriv baš Dragec. Usto, njeno potraživanje za naknadom štete je otišlo u zastaru.

Tuženi međaš je 2018. u odgovoru na tužbu naveo kako nije porušio drva.

– Ja sam svoju šumu koja je pored njezine zamijenio s Tomekom još u veljači 2014.
Njemu sam i dozvolio sječu te šume. On je i srušio jedan hrast. Potom je treća osoba prijavila krađu na policiji u Ludbregu. Osoba s kojom sam zamijenio šumu oslobođena je bila krivnje od strane državnog odvjetništva – naveo je Dragec.

Osoba koja je tužila Tomeka zapravo je bio Nadičin suprug pa je sud zaključio da je ona znala da je sporna stabla srušio Tomek, a ne Dragec. Dodajmo i kako je tužba za rušenje odbijena u ODO-u Varaždin. Tada uopće nije bilo utvrđeno da su sporna stabla bila u vlasništvu Nadice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×