Predizborna previranja

Sukobi u SDP-u: Tko i zašto želi smjenu Milivoja Androlića

06:30h
0
Vesna Želježnjak, Mišel Jakšić i Zoran Gošek
Vesna Želježnjak, Mišel Jakšić i Zoran Gošek // Foto: Mario Kos

Cijela županijska organizacija mora definirati zaslužuje li Milivoj ostati i dalje na toj funkciji ili ne – rekao je Gošek.

Na tematskoj izvještajnoj konvenciji SDP-a Koprivnica, održanoj u subotu, tema je bila priprema za lokalne izbore 2017. godine.

Zoran Gošek, predsjednik Gradskog odbora SDP-a i dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predstavili su plan programa i kampanje za lokalne izbore.

Članovi stranke predvođeni gradonačelnicom Koprivnice Vesnom Želježnjak, Jakšićem i Gošekom, većinom su glasova izglasali nepovjerenje predsjedniku Županijskog SDP-a Milivoju Androliću.

Većinom glasova podržan je prijedlog da se sazove sjednica Županijskog odbora na kojoj bi se trebalo odlučiti o raspisivanju izvanrednih izbora za vodstvo županijskog SDP-a.

Milivoj Androlić // Foto: Arhiva
Milivoj Androlić // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Milivoj Androlić tako bi u roku od mjesec dana trebao sazvati odbor, gdje će se odlučivati o njegovoj sudbini.

– Razlozi su neredovito sazivanje županijskog odbora, neaktivnost u komunikaciji u Županijskoj skupštini, nepojavljivanje i nereagiranje na određene aktivnosti i odluke župana i županijske vlasti od strane samog predsjednika – rekao nam je Gošek razloge nezadovljstva Adrolićevim radom.

Dodao je kako je odlučeno da se to mora promijeniti te će se tražiti neka druga rješenja.

– Cijela županijska organizacija mora definirati zaslužuje li Milivoj ostati i dalje na toj funkciji ili ne – zaključio je Gošek.

Milivoj Androlić, koji je u posljednje vrijeme svojim izjavama u medijima dao naslutiti kako bi se mogao kandidirati za župana, cijeli slučaj nije želio komentirati.

– To su stvari koje se moraju riješiti unutar stranke, a ne putem medija. Nepotrebno je time opterećivati građane – bio je kratak Androlić.

Gošek je na konvenciji najavio pobjedu na lokalnim izborima u Koprivnici, ali i snažnu volju za pobjedom u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Iskazao je nezadovoljstvo time što SDP Koprivnica, kako je naveo, kao najjača organizacija u 2. izbornoj jedinici i jedna od najjačih u cijeloj državi, nakon 16 godina nema predstavnika u Saboru, a ni kod sastavljanja liste nije poštivana volja organizacije.

Poznato je da velik dio županijskog SDP-a šefu stranke Zoranu Milanoviću zamjera što na izbornoj listi nije bio Mišel Jakšić te otvoreno podržavaju Zlatka Komadinu, kao kandidata za predsjednika stranke.

Androlić je pak u nedavnom razgovoru s nama rekao kako misli da Milanović dobro vodi stranku.

Ujedno, na konvenciji je birano 16 delegata koji će predstavljati SDP Koprivnicu na konvenciji SDP-a Hrvatske.

čitam...
Loading...