15.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OGENJ I ENTUZIJASTI

Šuma im je pred tri godine služila kao bijeg, Mihac Kovačic: Skupljali smo se tamo na ‘crnjaka’, kršili pravila, svirali bez pozornice, sad će biti puna rokenrola
Š

Festival je natjecateljskog tipa te oni najbolji, najatraktivniji, najperspektivniji u mogućnosti su osvojiti nagrade. Stručni žiri birat će najperspektivniji bend, dok publika bira svoje favorite

Ne propustite

Koprivnička grupa entuzijasta okupljena oko rock osovine Ogenj pokreće novi rock festival Puna šuma rokenrola, koji je nastao kao odgovor na razna zatvaranja i zabrane koje su nas snašle tijekom 2020. godine.

– Tada je to postao bijeg od tih istih zabrana i okupljanja i prilika za ponovno druženje. Daleko od javnosti, gotovo „na crnjaka“ bez znanja nadležnih službi, kršili smo pravila okupljanja i skupili rock ekipu po prvi puta u šumi, na privatnom imanju, bez pozornice, bez puno logistike, no s punim srcem i velikom željom. Ove godine ide prvo službeno izdanje festivala Puna šuma rokenrola, koja na finalnoj večeri 23. lipnja ugošćuje domaću ekipu koji su i prvi krenuli – Grunter, Ogenj i pobjednike Demo festivala od večeri ranije.
Dakle, još novija priča je demo festival – objašnjava Tomislav Mihac Kovačic, organizator i inicijator ideje.

Plan je krenuti lokalno kako bi u budućnosti bendovi koji će na festivalu nastupiti djelovali globalno kao njihovi organizatori danas. Raspis demo festivala objavljen je na FB
stranicama Pune šume rokenrola.

Uvjeti koje bendovi moraju zadovoljiti su da spadaju u jedan od žanrova rokenrola odnosno da u svom izričaju koriste instrumentarij – bubanj, gitare, bas kao bazu te su nadopune svim ostalim instrumentima dobrodošle, isto tako prihvatljivi su i kantautori u svom akustičnom izdanju.

Ono što je najbitnije je da bend ima materijala za odsvirati 20 minuta i da je barem jedna stvar autorska. Bendovima koji prođu prvu fazu odabira za nastup na festivalu osigurava se jednaka minutaža nastupa, logistička potpora i uvjeti kako tehničke tako i logističke prirode. Zavisno od interesa prijavljenih bendova, odabire se pet do osam bendova za nastup na festivalu, 22. lipnja.

Prijava se vrši putem google obrasca, zaključno s 1. lipnja. Festival je natjecateljskog tipa te oni najbolji, najatraktivniji, najperspektivniji u mogućnosti su osvojiti nagrade. Stručni žiri birat će najperspektivniji bend, dok publika bira svoje favorite. Pobjednik osim nagrada nastupa i na drugoj večeri festivala, 23. lipnja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×