24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Suradnja Dragutina Ciglara i Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“
S

Ne propustite

Dragutin Ciglar, kipar i keramičar, prošlogodišnji dobitnik Medalje grada Koprivnice i predsjednik Likovne udruge Motacilla alba i Gordana Gazdić-Buhanec, ravnateljica Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica, formalizirali su desetogodišnju suradnju potpisivanjem Sporazuma o međusobnoj suradnji škole i Udruge.

Više od deset godina majstor Ciglar radi s učenicima škole bez naknade, školi je poklonio vrijednu zbirku od tridesetak keramika, a kruna zajedničke suradnje je osnutak Male koprivničke škole keramike, 2012.

Sporazum o suradnju otvara nebrojene mogućnosti razvoja suradnje na području likovnog stvaralaštva jer Udruga broji stotinjak istaknutih likovnih umjetnika i keramičara iz zemlje i svijeta. A keramika je proglašena umjetnosti 21. stoljeća jer je univerzalna, pruža najviše mogućnosti u multimedijalnom izražaju – likovnom, slikarskom, kiparskom, uporabnom kao primijenjena umjetnost, konceptualnom, apstraktnom. Pribrojimo tomu još i unikatnost pa različite tehnike, veličine, oblike, načini modeliranja, metode pečenja, razne peći – s glinom, zemljom mogu se raditi čuda.

Neki članovi Udruge su već ostavili svoj trag u školi: Ivica Kiš i Nadica Eichhorn uvođenjem kamere opskure u školski kurikulum.

Jedan od ciljeva suradnje između Škole i Udruge je i predstavljanje različitih kulturno-umjetničkih aktivnosti s ciljem popularizacije obrazovnih aktivnosti na području likovnog stvaralaštva.

Raduje nas nastavak suradnje i ovim putem izražavamo duboku zahvalnost u ime Škole, učenika i roditelja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Intervencija

Nema odmora za vatrogasce, zapalila se klijet kraj Đurđevca, spašavali su što se moglo

Đurđevački vatrogasci danas imaju pune ruke posla, idu s intervencije na intervenciju. Kao što smo pisali, gasili su plovni bager...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×