Suradnja s Mađarima na razvoju seoskog turizma

23:00h
0
mihevc
U Osijeku je potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji na području turizma. Sporazumu su pristupili HGK ŽK Osijek, TZ Virovitičko-podravske županije, TZ Osječko-baranjske županije, TZ Grada Osijeka, Udruženje za seoski turizam županije Baranja (Mađarska), Nacionalno udruženje za seoski turizam i agroturizam (Mađarska), Mađarska turistička zajednica regije Južnog Zadunavlja, a u ime TZ KKŽ sporazum je potpisao direkor turističkog ureda Zdravko Mihevc.
Sporazum je potpisan da se zajedničkim djelovanjem pridonese razvoju seoskog turizma, posebice razvoju turizma na seoskim obiteljskim gospodarstvima u prekograničnoj regiji. Aktivnost će biti usmjerena na unapređenje uvjeta za njegov razvoj, promociju i unapređenje kvalitete. U svrhu ostvarivanja postavljenih ciljeva potpisnice će provoditi zajedničke aktivnosti na uzajamnom upoznavanju sa stručnim sadržajem djelovanja organizacija, razmjenu primjera dobre prakse te zajedničku pripremu, ugovaranje i provođenje prekograničnih i međuregionalnih programa i projekata.
U TZ KKŽ se nadaju da će ovaj sporazum, na tragu dosadašnjih sporazuma i primjera dobre suradnje, ostvariti namjeravane ciljeve unapređenja seoskog turizma i turizma na seljačkim gospodarstvima, istaknuo je mr. Zdravko Mihevc.