23.5 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Suradnja Udruge „Bolje sutra“ i Županije u projektu „Inclusia“
S

Ne propustite

Udruga „Inclusia” iz austrijske Savezna pokrajine Koruške nositelj je projekta „Inclusia – ljudi poput nas”, u koji se uključila i Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Bolje sutra iz Koprivnice. U sklopu projekta se od 1. do 3. travnja održava manifestacija Inclusia 2014 koja je okupila brojne udruge i organizacije osoba s posebnim potrebama iz osam europskih zemalja. Jedan od nositelja organizacije je i Savez Alpe Jadran, čija je Koprivničko-križevačka županija članica, a pokrovitelj događaja je predsjednik Austrije Heinz Fischer.

Kao jedini predstavnik iz Hrvatske na ovogodišnjoj Inclusiji je 2. travnja sudjelovala Udruga Bolje sutra. Predstavnici udruge, zajedno s volonterima, bili su u jutarnjim satima primljeni u trećem razredu škole Volkschule u Klagenfurtu gdje su održali radionicu s učenicima te im predstavili svoj rad.

U popodnevnim satima je u dvorani Schleppe Klagenfurtu održan sajmeni program Inclusia expo gdje su se sudionici manifestacije družili i razmjenjivali iskustva. Udruga Bolje sutra je kolegama iz Austrije i drugih zemalja predstavila Koprivničko-križevačku županiju, te im podijelila turističko-promotivne materijale o Podravini i Prigorju.

Članovima udruge Bolje sutra su se tijekom manifestacije pridružili i predstavnici Županije, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek. Tijekom Inclusie expo su se sastali s nositeljem projekta Inclusia dr. Dieterom Klammerom i glavnim tajnikom Saveza Alpe Jadran Thomasom Pseinerom, s kojima su razgovarali o projektima u koje bi se Koprivničko-križevačka županija mogla uključiti u budućnosti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Neviđeno

Podravski prevarant morao u zatvor pa si izbio sedam zubi, dobio je odgodu na tri mjeseca!

Jedan je podravski prevarant sa šireg ludbreškog područja morao na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od godinu dana. No,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×