Đurđevački muzej

Sutra otvorenje Interpretacijskog centra Picokijade, u subotu dan otvorenih vrata

U subotu od 10 do 14 sati ispred utvrde Stari grad održat će se srednjovjekovno sajmište sa starim zanatima, prigodnom prodajom suvenira i domaćih proizvoda, gađanjem lukom i strijelom, demonstracijom srednjovjekovnog vatrenog oružja i jahanje na konjima

11:16h
0

U petak s početkom u 19 sati u utvrdi Stari grad u Đurđevcu održat će se svečano otvorenje Interpretacijskog centra Picokijade.

Novi turistički proizvod Grada Đurđevca čini pet prostorija u utvrdi Stari grad u kojima se na suvremen, interaktivan i multimedijalan način prikazuje povijest grada s posebnim naglaskom na Legendu o Picokima.

Ukupan iznos investicije iznosi 659.000 kuna od čega je Ministarstvo turizma sufinanciralo 316.000 kuna, dok je preostali iznos osigurao Grad.

Posjetitelji će tako tijekom cijele godine moći doživjeti priču o Legendi i upoznati njezine likove, a Đurđevac će ovim projektom dobiti novi turistički proizvod koji će ovom prilikom po prvi puta biti prezentiran široj javnosti.

U subotu je dan otvorenih vrata Muzeja Grada Đurđevca te će posjetitelji moći besplatno pogledati Interpretacijski centar Picokijade i Galeriju donacija Ivana Lackovića Croate.

Isti dan od 10 do 14 sati ispred utvrde Stari grad održat će se srednjovjekovno sajmište sa starim zanatima, prigodnom prodajom suvenira i domaćih proizvoda, gađanjem lukom i strijelom, demonstracijom srednjovjekovnog vatrenog oružja i jahanje na konjima, a u 19 sati u Muzeju održat će se Javna prezentacija gastro delicije Pogača z oreji – novog kandidata đurđevačke Podravine za nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.

čitam...
Loading...