2.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
LOKALNI IZBORI

Suvalj u predizbornoj utrci: Jakšić je mogao puno bolje, ja neću ništa obećati, osim da ću svoje znanje i sposobnosti staviti na dobro ovoga grada
S

Mnogi naši mještani rade u drugim gradovima i drugim županijama, i to nisu nikakve moje prazne floskule, dovoljno je da se okrenete oko sebe, vjerojatno imate nekoga ili u svojoj obitelji ili u susjedstvu koji rade izvan Koprivnice, rekao je.

Ne propustite

U utrku za gradonačelnika uključilo se još dvoje kandidata koji su danas medijima predstavili svoje namjere. Za fotelju prvog čovjeka Grada Koprivnice kandidirat će se Ivica Suvalj iz Mreže, kojem će zamjenik biti Goran Pakasin iz HNS-a.

Dvojac je danas kratko obrazložio ulazak u politički utrku. Svoj program ni listu još nisu predstavili, to će, kažu, učiniti kroz par dana.

Ivica Suvalj kao gradski vijećnik u posljednja dva mandata smatra da je stekao dovoljno znanja i iskustva kako se Koprivnica sada vodi, ali je dobio i uvid kako Koprivnica može i kako bi se trebala voditi.

– U svom obraćanju za govornicom tijekom dva mandata, ali i putem medija i priopćenja uvijek sam govorio istinito, otvoreno, argumentirano i odgovorno. To mi daje jedan legitimitet da pristupim ovoj kandidaturi – naglasio je Suvalj.

Njegova je ocjena da se Grad Koprivnica već duže vrijeme ne vodi dobro

– Kroz ovih osam godina proračun je težak preko milijardu i 300 milijuna kuna, uzmemo li u obzir da je svake godine proračun grada 150 do 200 milijuna kuna. Unatoč tome, Grad Koprivnica ni dan danas nema jednosmjensku nastavu, koja se obećava već preko 20 godina, nema novih investicija i novih firmi u kojima bi naši ljudi radili. Paradoks je što Grad Koprivnica već dugi niz godina stipendira naše studente, što je dobro, to se treba nastaviti, ali je žalosno što se ti naši studenti kad završe svoje školovanje ne vraćaju u Koprivnicu. Svoje znanje i svoje sposobnosti ne ostavljaju ovdje svom gradu odakle su krenuli, nego odlaze živjeti u druge gradove – kazao je te podsjetio kako je prije dvije sjednice na Gradskom vijeću pročitao pismo jednog školovanog čovjeka i njegove supruge koji ne mogu doći u Koprivnicu jer ovdje nemaju posla.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Smatra da je upravo uloga Grada Koprivnica da svojim programima i poticajima, svojim investicijskim idejama dovodi investitore i omogućava nova radna mjesta.

– Mnogi naši mještani rade u drugim gradovima i drugim županijama, i to nisu nikakve moje prazne floskule, dovoljno je da se okrenete oko sebe, vjerojatno imate nekoga ili u svojoj obitelji ili u susjedstvu koji rade izvan Koprivnice – rekao je.

Suvalj je kazao kako neće obećati niti novi gradski trg, niti uređene bedeme, neće obećati niti multimedijalnu dvoranu koprivnički Lisinski, niti otvorene bazene, niti nogometni kamp.

– Zbog čega? Zato što smo se tih obećanja i takvih obećanja naslušali kroz ove godine jako puno. Jedino što mogu obećati s ovog mjesta odgovorno, ako me izaberete za gradonačelnika da ću biti čovjek koji će sve svoje znanje sve svoje sposobnosti staviti na dobro ovoga grada. To je jedino moje obećanje i neće se dogoditi, kao što se sada događalo, a tome ste svjedočili u prošlom razdoblju, da će se neke odluke donositi tajno i građane dovoditi pred gotov čin, kao što je bilo s proširenjem Kompostišta u Herešinu. Ja vas podsjećam da se više od tri mjeseca tajno dovozio biootpad iz Samobora i građani i mještani Herešina su dovedeni pred gotov čin, nije ni mjesni odbor o tome ništa znao, a kamoli cijela Koprivnica. Tajno su se dizali krediti i nama je gradskim vijećnicima stavljano da mi dajemo suglasnost za kredite koji su već dignuti, o tome sam govorio na gradskom vijeću – kazao je te dodao kako se također neće dogoditi, kao što se do sada događalo, da se poduzetnicima i obrtnicima naplaćuju krediti za nešto što je već otplaćeno.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Podsjetio je na kredit za gradski Pročistač, kojeg su plaćali i poduzetnici i gospodarstvenici, deset mjeseci po njegovom isteku, a nitko ih iz Grada ili Komunalca nije o tome obavijestio.

– To se neće događati. Obećavam vam, ako me izaberete da ću biti čovjek koji će odgovorno, iskreno i pravovremeno obavještavati građane o svim planovima i raditi posao sa svim svojim znanjem i sposobnosti – kazao je Suvalj.

U priču s Ivicom Suvaljem krenuo je i Goran Pakasin, kandidat za zamjenika koprivničkog gradonačelnika iz redova HNS-a.

Pakasin je poručio da Koprivnica ne smije postati spavaonica niti Zagreba ni okolnih županija, te da treba maksimalno dati vjetar u leđa malom i srednjom poduzetništvu kako bi se ojačalo gospodarstvo i otvorila nova radna mjesta za naše mlade radne snage.

– Posla ima puno, spremni smo jedan i drugi s timom koji je za nama odraditi taj dio posla, treba još stvari korigirati, pokrenuti i realizirati, da ne bude sve na pustim pričama – kratko je rekao Pakasin.

Upitan od novinara da ocjene rad dosadašnjeg gradonačelnika Jakšića Suvalj je kazao:

–  Nije radio iskreno, otvoreno ni transparentno, mogao je puno bolje, čak sam stjecao dojam da on vlada ovim gradom, a ne da služi – naglasio je ponovivši još jednom kako je Koprivnica prezadužena, te kako je samo unatrag nekoliko mjeseci grad digao kredit od 90 milijuna kuna.

Lista kandidata bit će predstavljena u narednim danima, baš kao i program s kojim će kandidati krenuti pred birače.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pet plus

Predivna dama haljinicom istaknula savršenu liniju i pozirala nam za čistu peticu!

Ne znamo što točno ova predivna dama fotografira, ali znamo da je za nas namjestila savršenu pozu za fotku! Potpuno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×