Podravski motivi u hladu parka

Za svako oko, uho, nepce i generaciju ponešto

16:07h
0
Najavljen je program ovogodišnjih Podravskih motiva // Foto: Matija Gudlin

Na neuobičajenoj konferenciji za novinare kojom je moderirao tetec Cinober iz Gruntovčana, točnije njegov alterego iz KUD-a Gruntovec, najavljeni su 22. Podravski motivi koji se održavaju ovoga vikenda, od 1. do 3 srpnja.

On, te kao i uvijek, plahi Dudek bili su dio najave onoga što možemo očekivati kao novost na ovogodišnjim Motivima, a to će biti protokol programa u cjelosti vođen od glumaca KUD-a Gruntovec, kako je najavila Jadranka Lakuš. Ona je, pak, govorila uime Društva Naša djeca najavivši dječje plesove, pjesme i običaje Podravine u kojima će sudjelovati preko stotinu djece. Također, govorila je i uime Podravke kao partnera manifestacije koja organizira kuhanje uživo Podravkinih majstora kulinarstva poznatih s malih ekrana, a na koje se mogu prijaviti i građani za sudjelovanje.

– Velika novost na Podravskim motivima bit će sv. misa u župnoj Crkvi sv. Nikole s početkom u devet sati na kojoj će posebne sudionice biti predstavnice svih udruga žena koje dolaze na izložbu kolača – najavila je Lakuš koja je ujedno kao novost istaknula kup u gađanju glinenih golubova.

Na Podravskim motivima građane će zabavljati Dudek, Cinober i ostali Gruntovčani // Foto: Matija Gudlin
Na Podravskim motivima građane će zabavljati Dudek, Cinober i ostali Gruntovčani // Foto: Matija Gudlin

Prisutnima su se obratili i predsjednik udruge Anno Domini Dragutin Jeđud, ravnatelj koprivničke Turističke zajednice Renato Labazan te nositelj dužnosti gradonačelnika Mišel Jakšić, po prvi puta kao predsjednik TZ-a.

– Sa zadovoljstvom možemo reći da su, unatoč gospodarskim gibanjima, Podravski motivi ostali najveća manifestacija u svijetu vezana uz naivnu umjetnost- rekao je Jakšić.

Labazan se osvrnuo na odluku premještanja događaja u hladovinu gradskog parka i krug paviljona, ocijenivši ju uspješnom. Najavio je 50-ak slikara i kipara naive, preko 100 izlagača obrtnika, tvrtki, udruga, kao i predstavnika starih zanata te rekordan broj, čak 30-ak izlagačica kolača kroz udruge žena.

– Ovogodišnja novina bit će Europsko prvenstvo naivcof vu nogometu, kako se slično Svjetsko prvenstvu prije dvije godine pokazalo punim pogotkom – zaključio je Labazan, te dodao kako su po pitanju glazbenog repertoara birali lokalne etno izvođače – etno bend Ogenj, par Evačić, C.I.C.E. i limeni orkestar iz Ludbreškog Karlovca.

Detaljni program Podravskih motiva pogledajte ovdje.

čitam...