18.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVE MJERE

Svatovi opet mogu trajati cijelu noć, S. Ožegović: Moramo pregledavati dokumente gostiju, to su potencijalno neugodne situacije
S

Financijske mjere koje su na snazi, pomogle su nam da držimo glavu iznad vode i svjesni smo da to neće vječno trajati. Zato apeliramo da se restrikcije maksimalno smanje kako bi mogli što normalnije raditi, poručila je direktorica Hotela Podravina.

Ne propustite

Nove mjere Stožera civilne zaštite na snagu su stupile prošlog petka, a njima je, među ostalim, propisano da svadbe mogu trajati cijelu noć, ali s maksimalno 120 ljudi, piše Slobodna Dalmacija.

Naravno, željeli bismo da je brojka dozvoljenih gostiju nešto veća, kaže Sanela Ožegović

Dobre su to vijesti za ugostitelje i organizatore vjenčanja, koji su izvan pogona bili više od godinu dana. Čuli smo se, stoga, s direktoricom Hotela Podravina Sanelom Ožegović, koja je izrazila zadovoljstvo odlukom, ali i istaknula probleme s kojima će se zbog novih pravila susretati mladenci i organizatori vjenčanja.

– S obzirom na to da se svadbe u salama, kao i ostala događanja, nisu mogla održavati skoro 15 mjeseci, zadovoljni smo novom odlukom Stožera. Naravno, željeli bismo da je brojka dozvoljenih gostiju nešto veća i da uvjeti za goste nisu tako rigorozni, ali svakako ćemo se prilagoditi – priča na početku S. Ožegović.

Ili cjepivo ili negativan test za ulazak

Gosti će, naime, morati ispuniti jedan od sljedećih uvjeta. Trebat će im potvrda da su prije više od 14 dana primili drugu dozu cjepiva, da su preboljeli koronu ili da su napravili negativan test u zadnjih 48 sati.

– Najveći problem imaju mladenci koji već pripremljene liste gostiju moraju mijenjati ovisno o statusu gosta, otkazivati istima i eventualno zvati nove goste. Naravno, moraju prikupiti i sve tražene informacije od svakog gosta što zahtijeva puno vremena. Na nas je, pak, pao teret policajca koji mora svu tu dokumentaciju pregledati i provjeriti, čime nas se dovodi u potencijalno neugodne situacije da gosta ne možemo pustiti na svadbu i sl. Tu su naravno još i već standardne procedure mjerenja temperature, potpisivanje izjava, dezinficiranje ruku… – nabraja direktorica.

U Hotelu preko ljeta desetak svadbi, sve u – novoj sali

Raspored za ljeto, bilo kako bilo, ipak nije prazan.

– Kako smo većinu svadbi pomaknuli (neke i nekoliko puta), u lipnju nas očekuju dvije svadbe, a tijekom ljeta još desetak svadbi. Od ostalih događanja, u narednih mjesec dana organizirat ćemo godišnjice matura, maturalnu večer, nekoliko skupova samaca te Miss Supranational. Prezentacije, manji seminari te pričesti i krizme održavaju se u hotelu u skladu s mjerama stožera – ističe.

Dosadašnje mjere imale su i jednu pozitivnu stranu. Hotel je neodržavanje svadbi iskoristio za preuređenje svojih prostorija.

Foto: Hotel Podravina

– Možemo reći da nam je pandemija pomogla jer smo napokon mogli (morali) isprazniti salu te isto tako odmogla da je opet napunimo. No, slobodno vrijeme smo maksimalno iskoristili za rekonstrukciju pa vjerujemo da će svi naši gosti biti zadovoljni viđenim – kaže direktorica.

Poziva na ublažavanje, odnosno ukidanje nekih mjera.

– Financijske mjere koje su na snazi, pomogle su nam da držimo glavu iznad vode i svjesni smo da to neće vječno trajati. Zato apeliramo da se restrikcije maksimalno smanje kako bi mogli što normalnije raditi. Ugostiteljstvo i hotelijerstvo su jako pogođene gospodarske grane, a isto tako i nosioci hrvatskog gospodarstva pa je ključno da se neke mjere ublaže, a neke i ukinu – zaključila je Sanela Ožegović.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepopravljiv

Za ovog “majstora” nema prepreka, vozio sa zabranom, bez vozačke, hrpom negativnih bodova… Nije prošlo dobro

Bilo je posla jučer na koprivničkom sudu, a ponajviše zbog vozača koji su kršili sve i svašta. Jedan 36-godišnjak doveden...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×