Sve češće provale u vinograde i ostale vikend objekte

08:10h
0
Vikend objekti česta su meta provalnika // foto: Ilustracija

U proteklih 48 sati, djelatnici PU Koprivničko-križevačke zabilježili su desetak kaznenih djela, od kojih su najčešća provaljivanja u tuđe objekte i krađa iz istih. Na meti provalnika najčešće se nalaze vikendice i ostali objekti koji nisu stalno nastanjeni, iz kojih lopovi uzimaju sve što im se nađe pod rukom.

Tako je tijekom noći 14./15. travnja, na predjelu “Soviljnjak” nedaleko Rasinje, za sada nepoznati počinitelj provalio u šest vikend objekata, odakle je otuđio razne vinogradarske predmete, uređaje i alate, oštetivši vlasnike za više od 11 tisuća kuna. Provala je zabilježena i u predjelu vinograda “Kostanjić“, između Virja i Šemovaca, gdje su iz vikend objekta otuđene dvije bakrene prskalice u vrijednosti 500 kuna. Za oba počinitelja, kao i za nestalim predmetima, policija još uvijek traga.

 

Tijekom vikenda provaljeno je i u drvenu baraku kod mjesta Sigetec, iz koje su otuđena dva ribička štapa u vrijednosti 1000 kuna, a ništa bolje nije prošao ni vlasnik vinograda nedaleko Prugovca, kojemu je otuđeno 1360 metara plantažne žice s nasada vinove loze. Šteta se procjenjuje na 2 tisuće kuna, a kao i u dva prethodna slučaja, policija za počiniteljima ovih nedjela još uvijek traga.

Pokušaj provale zabilježen je i na Florijanskom trgu u Koprivnici, gdje je također nepoznati počinitelj, bezuspješno pokušao provaliti u Zlatarnu.

Iako je kaznena djela ovakve vrste teško predvidjeti, policija upozorava vlasnike da što češće posjećuju svoje vikend objekte te da u njima ne drže vrijedne predmete i stvari.