18.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
tradicionalna manifestacija

Sve je spremno za Dane voća, Darko Sobota: Prijavljeno je 57 izlagača, veseli nas prikaz pečenja rakije i pekmeza
S

Imamo prava i prepoznatljiva vina i prepoznatljive manifestacije poput Picokijade, Dana voća i Dana meda, zaključeno je iz provedene ankete. Nakon rezultata anketa pristupljeno je kreiranju regionalne oznake kvalitete proizvoda koju smo jednostavno nazvali Kvaliteta Podravine. Simbol je tradicionalni znak, a to je pevec, rekla je Silvija Lukačin, voditeljica odsjeka za razvojne projekte Grada Đurđevca.

Ne propustite

Sve je spremno za 20. Dane voća koji će se održati na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu.

Riječ je o manifestaciji posvećenoj voćarstvu, proizvođačima voća i povrća iz naše županije, ali i susjednih. Traje dva dana – sutra, u petak te subotu.

Dani voća počinju sutra, u petak i to s predavanjima namijenjenima voćarima i OPG-ovima, ali i ostalim zainteresiranim posjetiteljima. Predavanja će biti posvećena najzastupljenijim kulturama na području naše županije, a to je kultura lijeske.

– Eminentni stručnjaci s ovog područja imat će svoja predavanja. Svečano otvaranje bit će u subotu na Trgu sv. Jurja u 10 sati. Zasad je prijavljeno 57 izlagača, a vjerujem da će biti gužva kao što je svake godine. Veseli nas da ćemo moći prikazati pečenje rakije i proizvodnju pekmeza i što će u tome sudjelovati najmlađi te na taj način prikazati sve što može naša županija – rekao je zamjenik župana Darko Sobota dodavši kako je manifestacija ujedno posvećena i edukaciji našeg najmlađih.

Na prostoru županije voćarstvo i OPG-ovi rastu u zadovoljavajućem omjeru posljednjih godina. No, ukupna proizvodnja ove grane poljoprivrede zauzima 1,53 posto površine naše županije što nije zadovoljavajuća brojka.

Foto: Jurica KaranFoto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Na ovogodišnje Dane voće priključio se još jedan novi projekt Grada Đurđevca, Podravinoteka. Cilj je potaknuti lokalne OPG-ove da se što aktivnije uključe u marketing i promidžbu svojih proizvoda, a sve uz pomoć Grada i jedinica lokalne samouprave.

– Imamo prava i prepoznatljiva vina i prepoznatljive manifestacije poput Picokijade, Dana voća i Dana meda, zaključeno je iz provedene ankete. Nakon rezultata anketa pristupljeno je kreiranju regionalne oznake kvalitete proizvoda koju smo jednostavno nazvali Kvaliteta Podravine. Simbol je tradicionalni znak, a to je pevec – rekla je Silvija Lukačin, voditeljica odsjeka za razvojne projekte Grada Đurđevca.

Foto: Jurica KaranFoto: Jurica Karan
Mario Fuček // Foto: Jurica Karan

Čast organizacije Dana voća pripala je direktoru TZ Grada Đurđevca Mariju Fučeku. Izrazio je zadovoljstvo što su se izlagači vrlo rado odazvali na poziv da sudjeluju na Danima voća. Što se tiče programa, nastupit će i folkorne skupine osnovne škole Grgura Karlovčana, ženski vokalni sastav Đurđevčice i Katarine te TS KUD-a Petra Preradovića.

Na samom kraju zamjenik župana Darko Sobota još se zahvalio svima koji su i koji će sudjelovati u Danima voća, a prije svega domaćinu Gradu Đurđevcu koji je uz Županiju organizator manifestacije.

Isto tako, zahvalio se Hrvatskoj poljoprivrednoj šumarskoj savjetodavnoj službi, TZ Grada Đurđevca, županijskoj PORA-i te Udruzi voćara i proizvođača voćnih prerađevina naše županije. Najveća zahvala otišla je Podravki, tvrtki koja je sponzor ove manifestacije.

Foto: Jurica KaranFoto: Jurica Karan
Silvija Lukačin // Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica KaranFoto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Službeni posjet

Centar Koprivnice ograđen policijskim trakama, u posjet stiže predsjednik Milanović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas će posjetiti Koprivnicu. Ako ste prolazili centrom Koprivnice i uočili trakom ograđena parkirališta i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×