11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zakon k'o zakon

Sve je više lisica koje su se namnožile i danju šeću po Koprivnici, Šiško: Moramo riješiti problem, Jakšić: Nema načina
S

Gradonačelnik Mišel Jakšić ne zna kako riješiti problem jer ga zakoni koče.

Ne propustite

Jeste li i vi vidjeli kako lisice šeću po danu ulicama Koprivnice? Postaje li to sve veći problem? Potegnulo se i to pitanje na gradskom vijeću, a nezavisnog Marijana Šiška zanimalo je kada će se problem riješiti.

– Stanovnici mjesnog odbora Podolice i mjesnog odbora Vinica imaju svakim danom sve većih problema s divljim životinjama, odnosno lisicama koje uništavaju njihove površine te perad, zečeve i ostalo. Lisica se toliko namnožilo da one više ne hodaju samo po noći već i po danu. Srećemo ih svakodnevno i ljudi su zbog toga strašno ogorčeni jer imaju velike štete. Muče se, a na kraju ostanu bez svoga truda. O tom problemu već smo ovdje raspravljali i bilo je rečeno da će biti lovcima doznačena određena sredstva te da će oni to riješiti. Međutim, ta se divljač namnožila i nakotila, a rezultata niotkuda. Apeliramo na gradonačelnika da poduzme nešto po tom pitanju – bio je odlučan Šiško.

Gradonačelnik Mišel Jakšić ne zna kako riješiti problem jer ga zakoni koče.

– Pričao sam već o divljim životinjama. Zakoni su takvi kakvi jesu. Doduše, imali smo nekoliko sastanaka s veterinarskom inspekcijom, lovačkim udrugama, a oni smiju pucati 300 metara od naseljenih kuća što na ovim mjestima gdje se pojavljuju takvi problemi nije moguće. Imali smo sastanak i s policijom gdje se sada traži zakonski okvir da se možda napravi interventni izlov ili protjerivanja. Ali, ne mogu vam reći koje će biti krajnje rješenje i odluka. Neki dan me iz Crnogorske ulice zvala jedna gospođa i ugodno smo razgovarali. Iz policije i veterinarske inspekcije uputili su ju izravno na gradonačelnika da mu ona priopći kako lisica ima male ispod njezine terase. Ovoga puta smo to riješili tako da su komunalni redari izašli na teren, no mislim da ni to nije baš pametno. Kada ćemo imati zakon kojim ćemo moći riješiti taj problem reći ćemo ga na gradskom vijeću – objasnio je gradonačelnik.

Ne zna se što će biti dalje s lisicama, no one slobodno šeću i danas svuda oko nas.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

HOBI ZA KOJI SE ŽIVI

FOTO/VIDEO Legrad je prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita, a mladi Dino pravi je maher sa sprejem: Crtanje murala postalo je moj stil života

Legrad je već duže prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita i to ponajprije zahvaljujući Gordanu Cvetniću (51) koji je prije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×