19.3 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zanimljivi podaci

Sve više bicikala nestaje, ali koliko ih se krade krade u Koprivnici? Odgovor bi vas mogao začuditi
S

Stanovnici sjevera Hrvatske iznadprosječno često koriste bicikle kao osnovno prijevozno sredstvo, a broj krađa u stalnom je porastu

Ne propustite

Podravina i Prigorje poznati su po biciklima, uostalom, Koprivnica se i naziva gradom bicikala. Zato ne bi čudilo da je pri vrhu krajeva u kojima se bicikli i najviše kradu, s obzirom na to koliko stanovnika ih koristi.

No, to nije tako. Kako piše poslovni.hr, stanovnici sjevera Hrvatske iznadprosječno često koriste bicikle kao osnovno prijevozno sredstvo, a broj krađa u stalnom je porastu.

Ipak, stanovnici Koprivničko-križevačke županije dobro paze na svoja prometala ili pak imaju manje kradljivaca. Prema podacima PU koprivničko-križevačke, u 2022. ukradeno je 38, a pronađeno 27 bicikala. Prošle godine kradljivci su otuđili 43, a policija ih je pronašla 14. Ove godine do 22. svibnja ukradeno ih je pet te niti jedan bicikl nije pronađen.

Za usporedbu, u Međimurju je u protekle tri godine, prema njihovoj evidenciji, ukupno ukradeno 327 bicikla. Prošle godine evidentirali su 118 takvih krađa, 2022. godine 111 te 2021. godine 98 otuđenja bicikala. Kažu da otprilike 30 posto ukradenih bicikala pronađu i vrate vlasniku, rekli su na Hinin upit.

Varaždinska policija je 2021. zabilježila 68 takvih krađa, od čega je devet bicikala pronađeno i vraćeno vlasnicima. Iste godine ulovljeno je i osam počinitelja. U 2022. ukradeno je 130, a pronađeno 15 bicikala te 13 kradljivaca. Tijekom 2023. vlasnicima ih je otuđeno 144 te su pronađena 44 bicikla i 51 počinitelj.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×