11.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Svečana akademija povodom Međunarodnog dana žena
S

Ne propustite

U petak, 7. ožujka u dnevnom boravku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica održana je svečana akademija povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena u organizaciji koprivničkog ogranka Udruge antifašističkih boraca i antifašista Koprivničko-križevačke županije te korisnika Doma i Kluba Mariška.

Poznata koprivnička aktivistica za prava žena i članica Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika Koprivnica Anica Desnica osvrnula se na ulogu žena kroz povijest s posebnim naglaskom na Drugi svjetski rat te Domovinski rat.

Predsjednik koprivničke udruge antifašista Ivan Povijač obratio se prisutnima riječima hvale za žene, nekad i sad. Svim prisutnim ženama čestitao je njihov dan te izrazio nadu za još bolju suradnju koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica te njegove udruge.

Na svečanosti je prisustvovala i zamjenica gradonačelnice Grada Koprivnice Melita Samoborec koja se okupljenima obratila riječima potpore ženama koje su još uvijek u nepovoljnijem položaju u odnosu na muškarce te izrazila nadu da će se ta situacija uskoro promijeniti. Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja svim je ženama čestitala njihov dan. Također, naglasila je nezavidan položaj žena kroz povijest, ali i nažalost u današnje vrijeme te pozvala sve žene da se bore za svoja prava i ostvarenje ravnopravnog odnosa s muškarcima.

Doprinos ovom događaju dao je i Muzej grada Koprivnice svojom izložbom fotografija žena sudionica antifašističkog pokreta u Drugom svjetskom ratu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dom kulture

FOTO Ljubitelji umjetnosti minijaturnog drveća došli su na svoje, pogledajte izložbu

U Domu kulture U Đurđevcu može se razgledati izložba 30 patuljastih, većinom autohtonih vrsta drveća, koje je u sklopu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×