22.1 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
BOLJI ŽIVOT

Svečano otvoren vrtić u Svetom Ivanu Žabno, Koren: Suprotstavljamo se negativnim demografskim trendovima
S

Ovdje gradimo i novu školsku sportsku dvoranu, a iduće godine ćemo krenuti i s adaptacijom stare školske zgrade kako bi osigurali uvjete za jednosmjensku nastavu, najavio je Koren.

Ne propustite

Danas je svečano otvoren dječji vrtić u općini Sveti Ivan Žabno. Novi objekt vrijedan je 7,6 milijuna kuna, pohađat će ga 60 vrtićaraca u dobi od tri godine života do polaska u osnovnu školu. Tradicionalnim rezanjem vrpce otvorio ga je župan Darko Koren.

Načelnik Općine Nenad Bošnjak uvodno je izrazio zadovoljstvo što je projekt izgradnje, financiran sredstvima iz europskih fondova, uspješno priveden kraju napomenuvši kako će vrtić biti od velike pomoći mladima u formiranju obitelji. Bošnjak je zahvalio i križevačkom Radniku što je projekt završen u brzom roku, a posebnu je zahvalu uputio županu i Županijskoj upravi na velikoj i pomoći u rješavanju administrativnih pitanja.

– Hvala što ste cijelo vrijeme uz nas i što nam pomažete u realizaciji ovako značajnih projekata. Otvorenjem ovog objekta, ali i školske sportske dvorane koja se trenutno gradi znatno ćemo podići kvalitetu života za naše stanovnike, istaknuo je načelnik te zahvalio i roditeljima koji će koristiti uslugu dječjeg vrtića.

Ravnateljica Marinela Kemenović istaknula je partnerski odnos koji je vrtić uspostavio s roditeljima, a čestitku je uputio i predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec koji je kazao kako se ovakvim projektima snažno utječe na poboljšanje demografske slike i životnog standarda mještana.

Prije samog čina svečanog rezanja vrpce, župan je u prigodnom govoru zahvalio svim dionicima koji su sudjelovali na realizaciji projekta naglasivši kvalitetnu suradnju između Općine i Županije koja je rezultirala realizacijom projekata od velikog značaja za lokalnu zajednicu.

– Vrtić je izuzetno bitan element za ovu sredinu, njime se suprotstavljamo negativnim demografskim trendovima s kojima se suočavamo i nastojimo zaustaviti pad broja novorođenih koji u budućnosti trebaju biti stupovi našeg društva. Predškolski i školski odgoj temelj su svakog društva, a Županija je u tom segmentu učinila uistinu mnogo. Ovdje gradimo i novu školsku sportsku dvoranu, a iduće godine ćemo krenuti i s adaptacijom stare školske zgrade kako bi osigurali uvjete za jednosmjensku nastavu. Ovo je put koji garantira da ćemo prevladati sve poteškoće te stvoriti uvjete i okruženje u kojem će mladi ljudi imati motiva ostati živjeti i raditi, istaknuo je župan te zahvalio roditeljima koji su upisali djecu u vrtić te svim djelatnicima koji brinu o njihovom razvoju.

Na kraju svečanosti novootvoreni vrtić blagoslovio je župnik župe Svetog Ivana Krstitelja vlč. Vjekoslav Novosel nakon čega je uz poštivanje svih epidemioloških mjera za uzvanike upriličen i kratki obilazak prostora objekta.

Svečanom otvorenju uz župana su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, načelnik Općine Nenad Bošnjak sa suradnicima, predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Habijanec, ravnateljica vrtića Marinela Kemenović te predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Križevci Mirko Habijanec i predsjednik Nadzornog odbora te tvrtke Darko Jambreković.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pan Ljetna liga

Održan ždrijeb malonogometne lige u Koprivnici, utakmice kreću već od 25. lipnja!

U koprivničkom Casinu Senator u subotu je održan ždrijeb skupina malonogometnog turnira Pan Ljetna liga Koprivnica 2024. Za nastup...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×