15.9 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Svečano otvoreni novouređeni prostori Veterinarskog zavoda Križevci
S

Ne propustite

Danas je u Križevcima u 13 sati svečano otvoren novouređeni Veterinarski zavod Križevci, podružnica Hrvatskog veterinarskog instituta u Zagrebu.

Sve je započelo u 12,30 uvodnom šetnjom i obilaskom uzvanika i gostiju novim prostorima koji će dodatno unaprijediti obavljanje djelatnosti Veterinarskog zavoda u Križevcima.

Nakon toga, u 13 sati uslijedilo je svečano otvorenje kojem su se uz domaćine dr.sc. Darka Majnarića, predstojnika Podružnice Veterinarskog zavoda Križevci i Željka Cvetnića, ravnatelja Hrvatskog veterinarskog instituta Zagreb u sklopu kojeg djeluje ova Podružnica, odazvali brojni značajni uzvanici, među kojima i Darko Koren, koprivničko-križevački župan, Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca te mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup.

Na samom početku uz pozdravnu riječ dr.sc.Darko Majnarić naglasio je da se Veterinarski zavod u ovoj zgradi nalazi u kontinuitetu od 1901. godine, kada je ujedno i osnovan. U proteklih šest mjeseci ovdje su se odvijali opsežni radovi čiji je prestanak danas simbolično proslavljen svečanim otvorenjem.

Radovi su obuhvaćali obnavljanje laboratorija uz adaptaciju podruma, krovišta, tavana i sekcijske dvorane. U sklopu ukupne investicije koja iznosi preko 7 milijuna kuna, uz adaptaciju i radove, nabavljena je nova oprema i laboratorijski namještaj te izvršeni ostali potrebni radovi bitni za ukupno uređenje unutarnjeg prostora. Uređen je i vanjski prostor dvorišta, čime je dobiveno više parkirnih mjesta te veći prostor za prijem uzoraka.

Svečano otvorenje Prof.dr.sc. Željko Cvetić, ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta Zagreb pod čijim okriljem djeluje Veterinarski zavod u Križevcima, čestitao je predstojniku dr. Majnariću i djelatnicima te istaknuo kako se raduje okončanju radova i boljim uvjetima rada, pogotovo kada se uzme u obzir da je ovo najstariji ovakav zavod na području jugoistočne Europe, na što su izrazito ponosni.

Križevački gradonačelnik Branko Hrg iskazao je izuzetno zadovoljstvo ovom značajnom investicijom i unapređenjem Veterinarskog zavoda koji se nalazi u zgradi kojom upravlja grad, koji i na taj način podržava rad i značaj Veterinarskog zavoda za križevački kraj. Kada mu je pred godinu dana ravnatelj prof.dr.sc. Željko Cvetnić rekao da žele ulagati u križevački Zavod i postići europske standarde vidio je to kao dobru razvojnu investiciju i sada je zadovoljan jer je riječ održana. Ujedno je istaknuo kako su ovakve investicije primjer da se može ići naprijed.

U duhu tradicije i dobre vjere za daljnje uspješno poslovanje, novouređeni prostor blagoslovio je mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup rekavši da Veterinarski zavod svojim znanjem i odgovornim radom radi na dobrobiti društvene zajednice i domovine.

Ova značajna razvojna investicija Veterinarskog zavoda Križevci – podružnice Hrvatskog veterinarskog instituta u Zagrebu omogućiti će nove standarde analitičkih pretraga i znatno doprinijeti unapređenju struke. U podružnici u Križevcima radi 25 djelatnika čiji će uvjeti za rad sada biti znatno poboljšani te se ujedno očekuje veći rast i razvoj ovog Zavoda duge tradicije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Na florijanskom trgu

FOTO/VIDEO Svečanim polaganjem vijenaca za sve stradale u Domovinskom ratu obilježen Dan državnosti

Povodom Dana državnosti, koji se obilježava sutra, 30. svibnja, kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×