12.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RAZVOJ GOSPODARSTVA

Švegović zadovoljan jer su uspjeli uspjeli do kraja pokrenuti Poslovnu zonu Koprivnički Ivanec
Š

Početkom ove godine Općina Koprivnički Ivanec prodala je još dva zemljišta u svojoj Poslovnoj zoni.

Ne propustite

Početkom ove godine Općina Koprivnički Ivanec prodala je još dva zemljišta u svojoj Poslovnoj zoni.

Jednu je parcelu kupilo poduzeće Mamodo d.o.o. iz Vinkovaca koje ima namjeru graditi sunčanu elektranu na parceli površine 12.577 m². Vinkovčani će cijeli iznos uplatiti jednokratno u proračun Općine Koprivnički Ivanec u iznosu od 679.158 kuna. Drugu parcelu kupio je OPG Posavec Ivan iz Peteranca koji ima namjeru graditi spremište za žitarice i trgovinu za poljoprivredne strojeve i to na parceli ukupne površine 31.199 m². I oni će iznos od 1.684.746,00 kn uplatiti u cijelosti u proračun Općine.

S oba subjekta sklopljeni su Predugovori o kupoprodaji te se očekuje realizacija isplate sredstava, nakon čega slijedi sklapanje Ugovora o kupoprodaji i realizacija prijenosa vlasništva nad predmetnim parcelama.

Iz Općine su podsjetili kako ivanečka Poslovna zona postaje sve atraktivnija lokacija brojnim poduzetnicima.

Poduzeće Unija beton d.o.o. iz Zagreba već radi na izgradnji postrojenja betonare koja će proraditi odmah nakon ishođenja Uporabne dozvole. Pored parcele na kojoj grade postrojenje, poduzeće Unija beton d.o.o. u drugoj je polovici prošle godine kupilo je još jednu parcelu od dodatnih 5.000 m² na kojoj će proširiti svoje poslovanje.

Svoje će poslovanje u Koprivničkom Ivancu razvijati i poduzeće Bihor d.o.o. iz Botinovca. Oni su kupili parcelu u spomenutoj Poslovnoj zoni, površine 5.926 m², a na kojoj planiraju graditi postrojenje za proizvodnju opreme za instalaciju grijanja, hlađenja, sprinkler sistema i ventilacije. Već su krenuli sa izradom projektno – tehničke dokumentacije, a po završetku iste namjeravaju započeti gradnju postrojenja.

Načelnik Mario Švegović istaknuo je da su u zadnjoj godini mandata uspjeli do kraja pokrenuti Poslovnu zonu Koprivnički Ivanec.

–  Imamo dvije ozbiljne firme Unija beton i Bihor koji će u skoroj budućnosti širiti svoje poslovanje, a vjerojatno i zapošljavati nove ljude, što nam je u općini iznimno bitno, posebice ako promatramo negativne ekonomske trendove u doba ove pandemije.

Uz to uspjeli smo prihodovati skoro 2,5 milijuna kuna prodajom dva zemljišta u poslovnoj zoni gdje će tvrtka Mamondo iz Vinkovaca graditi sunčanu elektranu što je važno za razvoj gospodarstva ovog kraja, ali i Koprivničko-križevačke županije. Osim vinkovačkog poduzeća pokrenut će se i poljoprivredni sektor. OPG Posavec Ivan iz Peteranca ima namjeru graditi spremište za žitarice i trgovinu za poljoprivredne strojeve – naglasio je Švegović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dobro je znati

Pet biljaka koje u dom privlače ljubav i strast, a neke utječu i na dugotrajnost veze!

Biljke su izvor pozitivne energije pa će upravo takvu energiju privući i u okolinu, odnosno prostor u kojemu se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×