24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
vjerska manifestacija

Sveta nedjelja ovoga vikenda u Ludbregu pod maskama, procesija i mise će se održati, koncerata nema
S

Obrtničkog tradicionalnog sajma u tom obliku ove godine neće biti već će trg biti iskorišten za naše stalne izlagače koji su željeli doći u Ludbreg s obzirom da se održava i sama Sveta nedjelja, kazao je Bilić.

Ne propustite

Stožer civilne zaštite Grada Ludbrega u dane pred Svetu nedjelju redovito prati epidemiološku situaciju, a jučer je održan i sastanak s predstavnicima Civilne zaštite županije te PU varaždinske i vatrogasaca.

– Jedna od glavnih preporuka za nas sudionike u cijelom ovom procesu je da se maske nose i vani za vrijeme Svete nedjelje kako bi se dodatno spriječila zaraza pogotovo tijekom misa odnosno razilaženja nakon misa gdje se očekuje veća koncentracija posjetitelja prema samom gradu. U okviru Stožera odlučili smo organizirati inspekcijski nadzor, odnos službu koja će kontrolirati sanitarne uvjete, broj gostiju u ugostiteljskom dijelu. Bit će nekoliko inspekcijskih timova od strane Stožera civilne zaštite, a mi ćemo angažirati i naš Stožer civilne zaštite i interventnu postrojbu naših vatrogasaca kako bismo maksimalno osigurali provedbu svih mjera i preporuka – rekla je Renata Potočnik, zamjenica gradonačelnika Grada Ludbrega i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Ludbrega.

Centralni je događaj u nedjelju, kada kreće procesija prema Zavjetnoj kapeli, a zatim sveta misa.

Grad Ludbreg je zbog epidemiološke situacije odlučio ukinuti sve popratne sadržaje ove godine, a zabavni dio, odnosno lunapark premješten je na Otok mladosti.

– Ne smijemo zaboraviti, Sveta nedjelja je prije svega vjerska manifestacija, ljudi u Ludbreg dolaze zbog misa, dolaze vidjeti Relikviju koja će biti izložena na Svetištu i to je zapravo prva i glavna točka Svete nedjelje. Taj dio ne organizira Grad već Varaždinska biskupija i naša Župa. Onog časa kad je biskupija odlučila da će se ipak Sveta nedjelja održati poput svih velikih blagdanskih misa, kao što je primjerice za Veliku Gospu i druge svetkovine, i mi smo odlučili pratiti organizaciju ovoga drugoga popratnoga dijela – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dodao je da su također preporučili neodržavanje svih unutarnjih sadržaja poput koncerata.

– Na njih smo već svi bili navikli tako da smo i tu nastojali osigurati provođenje epidemioloških mjera i sve što će se odvijati, odvijat će se vani, u vanjskim prostorima i na taj način zapravo će se smanjiti mogućnost epidemiološkoga proboja – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Uvedena je i promjena u održavanju Ludbreškog sejma.

– To će sve početi onako kao i dosadašnjih godina u četvrtak, lagano se zagrijavati za petak, subotu i nedjelju – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Načelnica Stožera napominje da su svi izlagači kao i organizatori lunaparka upozoreni na pridržavanje mjera i preporuka.

– Upozorili smo one koji će tamo voditi sadržaje da se pridržavaju svih epidemioloških mjera od dezinfekcije svaki puta prije nove vožnje pa do svih ostalih pravila u broju korisnika koji su dozvoljeni na određenu kvadraturu. Isto tako smo odlučili smanjiti broj štandova koji su i onako povezani uz vjerski dio tako da smo povećali razmak između štandova – kazala je zamjenica Renata Potočnik.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

[eTV] RIJEKE PRAVDE Kandidatkinja HSS-a Kristina Škoda Vajdić: Birajte promjene, učinimo Hrvatsku boljom i pravednijom!

Na listi koalicije Rijeke Pravde u IV. izbornoj jedinici, lista 13. redni broj 4. nalazi se članica Županijske skupštine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×