povećanje budžeta

Sveučilište Sjever dobit će dodatnih 10 milijuna kuna, apeli urodili plodom

Usvoji li danas Sabor predloženi amandman, Sjever će iduće godine raspolagati budžetom od 35,66 milijuna kuna, s obzirom da je provotni predviđeni budžet iznosio nešti više od 25 milijuna kuna.

13:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Danas je na rasporedu Hrvatskog sabora izjašnjavanje o više od 350 amandmana na prijedlog državnog proračuna za iduću godinu.

Većina amandmana je uglavnom od strane zastupnika Mosta NL i SDP-a, no zanimljivo je i vrlo bitno za Koprivnicu da je Vlada RH, javlja HRT, na zatvorenoj sjednici prihvatio samo jedan jedini.

Radi se o amandmanu kojeg su predložili zastupnici HDZ-a Sunčana Glavak, Anđelko Stričak, Josip Križanić i Damir Felak. Oni su tražili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, da Sveučilištu Sjever osigura dodatnih 10 milijuna kuna za redovnu djelatnost. Prijedlog je prihvaćen i Sveučilište Sjever od iduće godine imat će 35,66 milijuna kuna više na raspolaganju.

Dosadađnjih 25 milijuna dobit će injekciju od dodatnih 10, što bi značilo da su javni apeli naših saborskih zastupnika urodili plodom. Osim Felaka, i Željko Lacković isticao je važnost i nedovoljan iznos sredstava koje dobija Sveučilište Sjever.

Vladajuća većina u Saboru danas će najvjerojatnije podržati i usvojiti predloženi amandman Damira Felaka i njegovih kolega.

Foto: Matija Gudlin
Damir Felak // Foto: Matija Gudlin

čitam...