31.5 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DIO UŽIVO, DIO ONLINE

Sveučilište Sjever idućeg je tjedna domaćin Festivala znanosti, pripremaju više od 40 radionica za različite uzraste
S

Bogat cjelotjedni program za sve posjetitelje u Koprivnici i Varaždinu.

Ne propustite

Na Sveučilištu Sjever će se od 10. do 15. svibnja održati Festival znanosti s temom “Kultura znanosti“. Cilj Festivala znanosti na nacionalnoj razini i ove je godine demistifikacija znanosti, uspostava odgovarajućeg i prijeko potrebnog dijaloga između znanosti i javnosti te osvještavanje koliko je znanost važna i sveprisutna, koliko upravo znanstvena dostignuća naš život čine boljim, udobnijim i sigurnijim te kako znanost čuva i spašava naše živote.

Službeno otvorenje Festivala znanosti održat će se u ponedjeljak, 10. svibnja s početkom u 9.30 sati na službenom Youtube kanalu Sveučilišta Sjever. Jedan dio radionica će se održavati online putem službenog Youtube kanala Sveučilišta Sjever, a dio radionica će se (uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera i prethodnu najavu dolaska) održati u prostorima Sveučilišta Sjever u Varaždinu i Koprivnici.

Kako biti mali „Einstajnčić“- zašto su pčele i med toliko važni za održavanje biljnih kultura, koja je važnost prometne kulture i sigurnosti djece u prometu, što je kultura življenja bez automobila, kemijska kultura i ponašanje u laboratoriju, kultura sigurnosti hrane- činjenice o sigurnosti hrane, što sve obuhvaćaju kreativne i kulturne industrije, kultura odijevanja kao način komunikacije – samo su neka od mnogobrojnih pitanja na koja će zainteresirani odgovore saznati upravo na Festivalu znanosti na Sveučilištu Sjever.

Sveučilište Sjever je u sklopu Festivala znanosti pripremilo više od četrdesetak radionica za različite uzraste i ciljne skupine. Redom, za djecu i učenike s ciljem približavanja znanosti, za nastavnike s ciljem inspiriranja na što kreativniji rad, za studente prirodnih znanosti da vide koliko je važno govoriti o znanosti na jasan i razumljiv način, za sve studente i ostale da budu što obrazovaniji građani te s ciljem podizanja svijesti o znanosti i znanstvenim dostignućima u javnosti. Naravno, tu je i tema važnosti ulaganja u znanost, za znanstvenike s ciljem poticanja na dijalog znanstvenika i javnosti radi boljeg međusobnog povjerenja te poticanje znanstvenika da govore o svom radu, ali i za medije, s ciljem poticanja veće zastupljenosti znanstvenih sadržaja u medijima.

U prošlih godinu dana znanstvenici i znanstvene teme su bili prisutniji u medijima nego svih dosadašnjih godina Festivala znanosti. Znanstvenici nikada u povijesti nisu bili pred većim izazovom i očekivanjima javnosti kao tijekom pandemije COVID-19. Njihovi odgovori i rad nikada nisu bili izloženiji sudu javnosti koja je upravo od njih očekivala najbolja rješenja. Festival znanosti na Sveučilištu Sjever odlična je prilika za upoznavanje sa znanošću i njezinom važnosti u svakodnevnom životu, za svakog pojedinca. Sve zainteresirane pozivaju da se priključe željenim radionicama na Festivalu znanosti na Sveučilištu Sjever.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Informacije na linku

Kreće gradnja magistralnog vodovoda kroz podravsku općinu, poljoprivredna polja bit će prekopana

U Općini Novigrad Podravski doznajemo kako su Koming Koprivnica i Vodne Usluge Bjelovar sklopili ugovor o gradnji novog magistralnog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×