16.5 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Svjetski dan voda // Vrtićarci posjetili ušće Mure u Dravu
S

Ne propustite

Mališani Dječjeg vrtića Tratinčica, odjel Zvjezdica, 22. ožujka, na Svjetski dan voda, posjetili su ušće Mure u Dravu. Odgajateljice Marija, Bernarda, Dijana, Mirjana, Maja i mama Željka bile su pratnja za 44 mališana. Striček Zlatko, Čuvar Dravskih Nemani, bio im je domaćin i voditelj.

Međusobno su se zagrlili kao prijatelji Drave i obećali da će uvijek paziti na nju
Zločestim ljudima, koji je onečišćuju, poslali su jasnu poruku

Razdragani mališani pozdravili su Dravu i sprijateljili se s njom. Vidjeli su Malo i Veliko ušće kao mjesto gdje se sestre Drava i Mura zagrle i nastave zajedničko putovanje nizvodno. I sami su se međusobno zagrlili kao vječni prijatelji Drave koji će je uvijek paziti. Zatim su prošetali plažom Sip na Halaš Čardi i mahali susjedima Mađarima.

Upoznali su se i s pijanim drvećem, graničnim kamenom te Pačjim otokom-Kečilendom. Vidjeli su crkvu sv. Mihaela u Mađarskoj, Legradsku goru i dio gustiša Dravske Amazone, ploveće drvo i početak stvaranja novog otoka, te ugriz Dravske Nemani.

Poslali su i ozbiljnu poruku svim zločestim ljudima koji onečišćuju Dravu i Muru, te tako uništavaju dom ribicama, ptičicama i ostalima životinjama. Njima su isplazili jezik i pokazali magareće uši. Svaki od mališana zatim je uronio prst u Dravu i tako se povezao sa svim dobrim ljudima svijeta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nek' im je sretno!

[FOTO/VIDEO] LUDILO NA NORIJADI! Koprivnički maturanti imaju večer života, pogledajte feštu za pamćenje

Životu u školskim klupama je kraj, maturanti se opraštaju od života kakvog poznaju, a kako to bolje napraviti nego...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×