Svjetski poznati mjuzikl gostuje u Koprivnici

16:24h
0
Svjetski poznati mjuzikl gostuje u Koprivnici // foto: Vedran Tkalec


U petak, 1. listopada, u dvorani Gimnazije „Fran Galović“ održat će se glazbeno-scenski spektakl „Josip i kričave boje njegovih snova“. Radi se o jednom od najpoznatijih mjuzikla svih vremena za koji je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber. Riječ je o mjuziklu međunarodnog kazališta CornerstoneArts, a nešto više o svemu rekao nam je redatelj Richard Montez.

 „Josip i kričave boje njegovih snova“ je biblijska priča ispričana na jedan vrlo neobičan način – šarenim bojama i sa puno glazbenih stilova. To je vrlo zabavna, topla, duhovita i romantična predstava u kojoj će uživati cijele obitelji. Mjuzikl je na Broadwayu izveden preko 700 puta, a vrlo je popularan i u Velikoj Britaniji, Japanu, Australiji i još nekim zemljama. U Hrvatskoj smo dosad nastupali u Čakovcu i Bjelovaru. Inače, više od 95 % predstave je mjuzikl, a u njoj se koristi preko 200 kostima koji dolaze iz Sjeverne Amerike. Želimo pokazati građanima Koprivnice kako izgledaju pravi mjuzikli i zato očekujemo dobru posjetu i pune tribine – rekao je Montez.

 Predstava će se odigrati na hrvatskom jeziku, a u njoj glumi i pleše 60-ak glumaca koji dolaze iz Čakovca, Varaždina, Zagreba, Koprivnice i Ljubljane. Održat će se 1. listopada u tri termina: u 11, 16 i 20 sati. Dnevne predstave (u 11 i 20 sati) planirane su za škole, dok je večernja rezervirana za građanstvo. Ulaznica za mjuzikl, koji se rijetko mogu vidjeti u našem gradu, koštat će 40 kuna.

 

 

čitam...