Svjetsko juniorsko prvenstvo rukometašica definitivno u Koprivnici

11:34h
0
Rukometašica Podravke Ivana Dragišić članica je hrvatske juniorske reprezentacije // Foto: IHF

U sljedećih deset dana bit će potpisan tripartitni ugovor između Hrvatskog rukometnog saveza, Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke  županije o održavanju Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometašice.

Rekao nam je to dožupan Ivan Pal istaknuvši da će se prvenstvo igrati od 28. lipnja do 13. srpnja. Uz Koprivnicu natjecanja po grupama  odigravat će se još u Zagrebu, Dugom Selu i Čakovcu.

– Koprivnica neće imati Hrvatsku u predtakmičenju, tim prekvalifikacijama da tako kažem, ali sve dalje od osmine finala će se igrati u Koprivnici. Znači osmina finala će se igrati u Dugom Selu i u Koprivnici, a četvrtfinale, polufinale, finale i razigravanje od petog do osmog mjesta će se odigravati u Koprivnici. Znači Koprivnica će imati najkvalitetnije što može od tog prvenstva imati – rekao je Pal.

Pal je uvjeren da će kvalitetu ovog vrhunskog rukometnog događaja znati prepoznati ne samo Koprivničanci već i ljubitelji rukometa iz cijele regije. Rekao je da će se potruditi da u Koprivnici igra skupina u kojoj je mađarska i neka od skandinavskih reprezentacija, koje također trenutno spadaju u najkvalitetnije rukometne reprezentacije svijeta, te će biti izvrstan uvod u završnicu svjetskog prvenstva koje će se igrati na koprivničkom parketu.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...